728×90 caixa onti estiu
Home > Destacat > Obert al trànsit la “històrica rotonda” de Torrefiel d’Ontinyent

Obert al trànsit la “històrica rotonda” de Torrefiel d’Ontinyent

Ontinyent compta des de hui dimarts amb un renovat accés des de la CV-81 a la zona sud de la ciutat. La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez, que visitaven hui la finalització de les obres, coincidien en destacar com a “històrica” l’obertura al trànsit d’una ctuació que atèn una llargament reclamada reivindicació veïnal, a la qual la Generalitat ha invertit més de 720.000 euros, i que “és fonamental per a garantir la seguretat vial de la zona i pacificar el trànsit de vehicles”, manifestaven.

Es tracta d’un punt on la intensitat mitjana és de 12.296 vehicles al dia, amb un percentatge de pesats del 4,9%, i al que s’ha donat solució amb una una nova glorieta de 24 metres de diàmetre exterior i 16 d’interior que facilitarà l’entrada al nucli urbà al mateix temps que resoldrà els accessos al polígon industrial i a la zona de desenvolupament urbanístic situada a l’entorn de la carretera. Les obres també han inclòs la continuïtat de l’itinerari cicle per als vianants, l’adequació dels passos de vianants a la normativa d’accessibilitat i la substitució de les escales que donen accés a la passarel·la metàl·lica existent per rampes adaptades i accessibles. L’actuació serà completada a les properes setmanes amb l’obertura de les millores efectuades al costat de la passarel·la que recau a l’Institut. Igualment, s’ha aprofitat per reordenar el trànsit als carrers de l’entorn seguint les indicacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

EconomyCash Juny

En la visita, a la que també assistien el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo; la 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, així com diversos regidors i veïnat, l’alcalde i la consellera destacaven que la intervenció “demostra, una vegada més, que el Govern de la Generalitat de Ximo Puig fa honor a la paraula donada”. Mª José Salvador agraïa a l’alcalde la predisposició al treball conjunt de l’Ajuntament amb la Conselleria per fer efectiu el desbloqueig d’una promesa realitzada pel Consell en 2008 i que no van atendre els governs del Partit Popular. La consellera també posava en valor el treball al seu pas per la Conselleria de Rebeca Torró, “qui s’ocupava de temes d’habitatge, però també incidia molt en tot alló que tenia a veure amb Ontinyent”.

Jorge Rodríguez destacava que l’actuació “completa les millores que hem fet a tots els accessos a la ciutat, després d’haver intervingut ja a l’Avinguda de València i a l’Avinguda del Tèxtil. Per altra banda, compleix amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i amb el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU),i va a permetre tot tipus de girs per pacificar el trànsit en el barri del Llombo”, manifestava. Respecte als canvis de sentit, el primer edil aprofitava per demanar paciència al veïnat “perquè són canvis que s’han consensuat amb les associacions de veïns i els agents implicats, pensem que va a donar molt bon resultat, però caldrà adaptar-se als canvis”, manifestava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Directe: Esmorzar de la Llàgrima Ontinyent 2019

Segueix en directe el primer acte de la setmana gran de les festes de Moros …