728×90 caixa onti
Home > Economia > Ajuntament i Generalitat treballen en un acord per invertir a Ontinyent els 3 milions del conveni incomplit per l’IVVSA

Ajuntament i Generalitat treballen en un acord per invertir a Ontinyent els 3 milions del conveni incomplit per l’IVVSA

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Generalitat Valenciana estan treballant en un acord que permetrà a l’administració autonòmica invertir a Ontinyent els 3 milions d’euros del conveni incomplit per l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA), entitat depenent de la Conselleria d’Habitatge, durant l’etapa del Partit Popular al front del Govern Valencià.

Cal recordar que en 2009 l’IVVSA i l’Ajuntament van signar un conveni que establia la construcció d’habitatges protegits al barri de la Vila, en la zona entre els carrers Trinitat, Callarís i Roses. L’actuació per a la construcció dels habitatges es va aprovar en 2010 amb un acord entre el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana i l’ajuntament per a executar la construcció de 25 vivendes, amb un pressupost de 4.261.039 euros per a l’obra, dels que 3 milions arribaven de fons autonòmics a través de l’IVVSA i la pròpia Generalitat de manera directa. El projecte plantejat pel PP mai va obtindre el vist-i-plau de Patrimoni. En 2013 IVVSA i Generalitat van desistir de les actuacions, un desestiment que l’Ajuntament va impugnar, donant posteriorment la raó el Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a l’Ajuntament d’Ontinyent.

L’alcalde, Jorge Rodríguez, acudia hui a la Conselleria d’Habitatge per signar amb la Consellera Mª José Salvador l’anualitat l’anualitat de 2018 de l’ARRU, que permetrà l’arribada d’una subvenció de 685.000 euros a la ciutat per executar actuacions en l’Àrea de Regeneració i Renovació urbana de la ciutat. Durant la visita a la Conselleria, el primer edil, que acudia acompanyat de la 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, i el regidor de Territori Jaime Peris, també es reunia amb els representants autonòmics per debatre al voltant del destí dels diners que la Generalitat ha d’invertir a la ciutat per donar compliment a la sentència.

Així, el consistori i la Conselleria estan ultimant el acord que permetrà executar la sentència en base a un projecte “que va a partir d’un anàlisi de les necessitats reals del barri, fent justícia amb uns diners que se’ns va prometre primer i se’ns volia negar després. Ara per fi veiem la llum al final del túnel, i en breu donarem detalls de com va a invertir-se estos 3 milions que s’afegiran a l’esforç inversor que ve fent el Govern d’Ontinyent per reviscolar el centre històric de la ciutat”, destacava Jorge Rodríguez.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent col•labora en la posada en marxa de 4 projectes de cooperació a països en desenvolupament

Han estat posat en marxa per diverses ONGs presents a la ciutat com la Fundació Pau i Solidaritat, Manos Unidas, Creu Roja, la Fundació Vicente Ferrer o Escoles Solidàries.