728×90 caixa onti
Home > Comunitat > Igualtat incorpora personal per a la gestió i tramitació dels expedients de responsabilitat patrimonial de dependència

Igualtat incorpora personal per a la gestió i tramitació dels expedients de responsabilitat patrimonial de dependència

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha incorporat 12 auxiliars de gestió per a la tramitació dels expedients de responsabilitat patrimonial de la dependència, segons ha informat la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando.

Ferrando ha informat de la incorporació d’aquestes persones als representants del CERMI CV i de la Plataforma de la Dependència durant la reunió de treball que han mantingut a València, i en la qual els ha indicat que les incorporacions permetran agilitar la tramitació d’aquestes sol·licituds.

Ferrando ha explicat que aquestes persones reforçaran el departament que s’encarrega de gestionar els pagaments a les famílies de persones depenents mortes sense percebre les ajudes que legalment tenien concedides per retards en la resolució dels seus expedients, així com els que corresponen a aquelles persones que van ser víctimes del copago i del “copago confiscatorio” impost per l’antic govern.

La secretària autonòmica ha explicat que en 2015 la Conselleria tenia a una única persona encarregada de gestionar la responsabilitat patrimonial, i que gràcies al treball realitzat des de la Sotssecretària de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, dirigida per Francesc Gamero, s’ha creat una estructura que atenga aquestes reclamacions.

En aquests quasi 3 anys, ha explicat, s’ha creat un departament compost per 5 persones, als quals se sumen els 12 treballadors i treballadores públiques que ja s’ha incorporat aquesta setmana, i que d’ací a final d’any es veurà incrementat amb 7 llocs més que tindran caràcter estructural, i la creació del qual està prevista en els pressupostos de la Conselleria per a 2018.

“L’objectiu d’adequar la dotació de personal a les necessitats que en aquests moments precisa la tramitació d’aquests expedients”, ha incidit la secretària autonòmica.

Quant a les persones que ja s’estan incorporant, ha precisat que, entre altres tasques, s’encarregaran d’examinar tota la documentació que ha tingut entrada en el registre de la Conselleria i que es troba pendent d’analitzar i gravar, ja que “donada la complexitat del procés de tramitació d’aquestes reclamacions, algunes es troben duplicades i triplicades”.

En concret, les funcions que realitzaran seran, en una primera fase, analitzar les reclamacions i classificar-les en els supòsits de persones ja mortes, de minoracions i de copagos, eliminant les duplicitats i incorporant la documentació als expedients ja iniciats d’ofici o per reclamacions anteriors.

Així mateix, es depurarà la documentació separant aquella que no es corresponga amb reclamacions de responsabilitat patrimonial per a remetre-la a la unitat administrativa corresponent, i delimitant els escrits relacionats amb la responsabilitat patrimonial però que no són reclamacions.

Una vegada comprovada la documentació, ha assenyalat Ferrando, “es gravaran les dades de la reclamació en la base de dades habilitada a aquest efecte amb un nombre assignat d’expedient de responsabilitat patrimonial per a la seua posterior tramitació i resolució”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El veïnat del Llombo decidirà si l’Avinguda Torrefiel ha de ser o no de doble sentit

L’Ajuntament obri el procés després de 2 mesos de prova per fer definitiva o no la reordenació recomanada al PGOU i el PMUS