728×90 caixa onti
Home > Medi Ambient > Una ruta cicloturística de 356 km amb eixida i arribada en Ontinyent

Una ruta cicloturística de 356 km amb eixida i arribada en Ontinyent

Una nova eina per atraure turisme d’altres indrets d’Espanya i Europa. FITUR acull esta setmana la presentació de “Roda La Vall d’Albaida” una nova ruta cicloturística amb eixida i arribada a Ontinyent, dotada amb 356 quilòmetres de recorreguts, repartits en una gran travessia de 201 quilòmetres a realitzar en 5 etapes i 8 rutes temàtiques adjacents. La ruta ha estat elaborada per la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida al marc del Pla de Competitivitat Turística que impulsen la Diputació de València, l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) i la pròpia Mancomunitat amb el recolzament d’ajuntaments com el d’Ontinyent.

El President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha recordat que aquest Pla de Competitivitat és un projecte pilot amb una vigència de tres anys que suposa una inversió anual de 300.000 euros, sent “la base d’un model de treball conjunt que pretén generar la planificació i estratègia li faltava al turisme valencià. Un pla que a més dona la raó als qui creiem en la comarcalització com una eina de dinamització turística del nostre territori”, manifestava. 

La ruta central que es proposa reparteix les seues 5 etapes entre Ontinyent i Bocairent (44 km); Bocairent i Aielo de Malferit (56 km); Aielo de Malferit i Llutxent (50 km); Llutxent i Albaida (39 km) i Albaida i Ontinyent (10 km). La ruta, que proposa recórrer diferents paratges i llocs d’interès natural, cultural i gastronòmic, es comunica amb 8 rutes temàtiques pel Barranc del Joncar, l’Ombria del Benicadell; els Pobles del Riu; el Surar de Pinet; Penyes Albes i Terrateig; la Covalta; el Camí dels Corporals; i la ruta de Jaume I a La Vall d’Albaida.

El President de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, Vicent Gomar, destacava que aquest projecte “segueix la línia per la que volem apostar les administracions implicades, un projecte integrador i respectuós en l’entorn, que ens ajuda a traure partit a les nostres característiques per presentar una oferta atractiva i amb personalitat”, assenyalava.

Al marc d’aquest projecte s’ha elaborat una guia i s’ha distribuït senyalització per tots els recorreguts, i s’han dissenyat “tracks” per etapes per als dispositius GPS, descarregables des d’internet. Existeix la possibilitat de realitzar el viatge de forma organitzada i autoguiada, comptant amb una agència de viatges especialitzada que s’encarrega de la reserva d’allotjament i transport d’equipatges.

El regidor de Turisme d’Ontinyent, Pablo Úbeda, mostrava el suport de l’Ajuntament a una iniciativa “que aposta i va en la mateixa línia que venim impulsant des de l’Ajuntament, de promoció del turisme natural, cultural i de tradicions i gastronomia. Aquest projecte de la Mancomunitat que cofinancen la Diputació i la Generalitat és també una bona mostra d’eixe treball conjunt que sempre ha reivindicat el nostre alcalde i President de la Diputació per aconseguir eixe objectiu comú que tenim tots i en el que volem seguir avançant, com és l’impuls a l’economia de la ciutat i la comarca i la creació de llocs de treball”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Milloren la senyalística del Paratge Natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar

L'actuació ha permès actualitzar 76 plaques informatives amb itineraris i informació d’interès per a excursionistes