728×90 caixa onti estiu
Home > Medi Ambient > Medi Ambient s’interessa pel servei de trituració “in situ” de restes agrícoles

Medi Ambient s’interessa pel servei de trituració “in situ” de restes agrícoles

Representants de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural han visitat Ontinyent per estudiar el sistema de gestió de restes agrícoles posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent, i el seu impacte en la reducció del risc d’incendis forestals.
La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, mostrava a la Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals, Délia Álvarez, un sistema alternatiu a les cremes que ja han emprat prop de 200 persones, que ha servit per reciclar més de 1000 m3 de restes.

Folgueras, recordava que amb esta iniciativa “es redueixen les molèsties pels fums i el risc d’incendis, es lluita contra el canvi climàtic i a més es possibilita reutilitzar recursos útils per a la terra”, explicava. D’aquesta manera, les persones que realitzen podes i tinguen restes per a cremar en els seus bancals poden sol·licitar, a través d’una instància, que el consistori acudisca in situ a triturar aquests marges de cultiu.

EconomyCash Juny

Folgueras destacava “la comoditat que la maquina es desplace fins al teu bancal i triture les restes creant una matèria orgànica que després servirà de nou per a nodrir la teua pròpia terra”. Així, els interessats es posen en contacte amb el consistori i aquest concretarà dia i hora per a acudir i realitzar el triturat. A l’encontre, Folgueras també demanava el suport de la Conselleria al Pla de Prevenció d’Incendis d’Ontinyent en el que està treballant l’Ajuntament.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

També pot interessar-te

Directe: Esmorzar de la Llàgrima Ontinyent 2019

Segueix en directe el primer acte de la setmana gran de les festes de Moros …