ua 2018
Home > Medi Ambient > El grup de consum ecològic “La Llavor” crida a sumar-se a “Junts netegem el riu”
Grup de consum ecològic "La Llavor" amb la iniciativa "Junts netejem el riu"

El grup de consum ecològic “La Llavor” crida a sumar-se a “Junts netegem el riu”

Les darreres pluges han destapat un antic abocador al Pou Clar, concretament al barranc que dóna al Pou l’Olleta. Davant aquesta situació, el grup de consum ecològic La llavor i l’Ecoxarxa Séquia Mare han llançat la campanya “Junts, netegem el riu”. El seu propòsit és detectar abocadors il.legals, iniciar la neteja de les deixalles que actualment estan afectant la flora i la fauna autòctona del paratge, així com concienciar a la població de la necessitat de tenir cura dels espais naturals.

Grup de voluntaris netejen el riu Clariano després de les plujes torrencials al mes de desembre

El passat dissabte 4 de Març es va fer la primera acció d’arreplegada, en la que els voluntaris van traure vint sacs de tot tipus de deixalles. Tot i que va ser una gran tasca, des de La llavor i l’Ecoxarxa consideren que aquesta feina li correspon assumir-la a l’Ajuntament d’Ontinyent. “Accedir al barranc es perillós. A més hi ha deixalles soterrades a les que no tenim accés i que no hem pogut arreplegar. És necessari que l’Ajuntament s’involucre col.laborant amb personal qualificat així com mitjans materials com una excavadora que traga tot el fem que hi ha soterrat per deixar aquest espai en unes condicions adequades” aclarix una de les voluntàries.

Aquesta ha estat la primera de diverses excursions al riu que segur deixaran un impacte molt positiu en aquest paratge natural tan valuós per als ciutadans d’Ontinyent. Així mateix La llavor i l’Ecoxarxa conviden a totes les persones que vulguen unir-se a les futures eixides al riu que organitzaran pròximament.

Font: Grup de consum La Llavor

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Oberta la participació veïnal el redisseny del carrer Sant Antoni

Un procés participatiu amb tallers i jornades obertes establirà les directrius per al nou disseny del carrer i la plaça ubicats al barri de Poble Nou