728×90 caixa onti
Home > Medi Ambient > El cooperant internacional Marcos Rodas visita l’Ajuntament d’Ontinyent

El cooperant internacional Marcos Rodas visita l’Ajuntament d’Ontinyent

La regidora de Cooperació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Katty Ushiña, rebia aquest dilluns a l’antic Saló de Plens del consistori al cooperant i representant de la Unió d’Agricultors Minifundistes de Guatemala, Marcos Rodas. A l’encontre també estaven presents els regidors Óscar Borrell i Vicent Vila, i representants del Consell de Cooperació i de l’ONGD Pau i Solidaritat. Rodas explicava, a la regidora i els demés assistents, els resultats d’un projecte de desenvolupament rural sostenible i inclusiu de la població indígena camperola de Guatemala que compta des de l’any passat amb una subvenció de l’Ajuntament d’Ontinyent. A més, també s’han intercanviat impressions al voltant de la situació econòmica, política i social del país.

El projecte de desenvolupament posat en marxa a 12 comunitats camperoles de Guatemala té com a objectiu la millora de la producció agroecològica i pecuària, perquè les famílies d’aquestes comunitats tinguen accés a una alimentació equilibrada i reduir així els alts nivells de desnutrició i per millorar la producció per accedir a mercats on comercialitzar amb els excedents productius. D’altra banda, aquest projecte de cooperació també treballa en la instal·lació de tecnologies per a millorar l’hàbitat domèstic i així evitar malalties gastrointestinals per l’aigua contaminada o pulmonars a causa del fum de les cuines obertes i la desforestació de boscos.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Diputació promou la creació d’horts socials municipals i bancs de terres

El programa d'ajudes als horts urbans ha comptat amb un pressupost de 300.000 euros en els últims anys i ha beneficiat a 25 municipis valencians