matricula iespouclar 728x90px
Home > Medi Ambient > Ecologistes denuncien l’electrocució de quatre Grans Ducs a una linea d’alta tensió

Ecologistes denuncien l’electrocució de quatre Grans Ducs a una linea d’alta tensió

Al terme municipal de Castelló de Rugat, a pocs metres de la piscina municipal, existeix una línea d’alta tensió propietat de l’empresa Iberdrola on els ornitòlegs de la CEVA han encontrat quatre exemplars de Gran Duc (Bubo bubo) electrocutats. La línea d’alta tensió té una configuració técnica prohibida actualment, amb aïlladors rígids nus, la qual cosa fa una trampa mortal per a totes les aus que utilitzen les torres com a paradors.

El Gran Duc està protegit per la legislació i considerat com “de interés especial” pel catàleg nacional d’espècies amenaçades. Esta gran rapinyaire nocturna és un gran aliat de l’agricultura ja que ajuda a controlar les plagues de roedors que tan perjudici causen als llauradors de la Vall d’Albaida.

La CEVA demana a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que oblige a l’empresa propietària IBERDROLA a fer les modificacions necessàries a totes les torretes de la línea per a evitar que segueixquen morint aus electrocutades. Al mateix temps la CEVA també demana a IBERDROLA que actue d’ofici i que de manera urgent faça les modificacions necessàries en totes les torretes de la línea per a que no torne a passar cap electrocució més.

La CEVA destaca que a esta època de l’any els Grans Ducs ja estan amb el procés de cria, i que si mor una part de la parella electrocutada la niuada es perd, també hi ha un greu perill d’ací uns mesos quan els nous exemplars nascuts en esta primavera abandonen el niu i busquen nous territoris, ja que utilitzaran les torres elèctriques com a posadors i tindrem una gran quantitat d’exemplars morts de nou. Per això la CEVA insta a la Conselleria i a IBERDROLA a que actuen de manera urgent.

Font: Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Europa destina 500.000 € a rehabilitar la muralla nord i instal·lar un ascensor panoràmic a la Vila

Ontinyent ha obtingut un subvenció de 500.000 euros, procedents dels fons europeus FEDER, per a …