matricula iespouclar 728x90px
Home > General > Les Universitats Públiques Valencianes reconeixen el treball d’Ontinyent com a ciutat universitària

Les Universitats Públiques Valencianes reconeixen el treball d’Ontinyent com a ciutat universitària

“Un enorme reconeixement a la tasca feta, al camí recorregut des de 2011 al qual el Campus d’Ontinyent ha passat d’estar en qüestió a posicionar-se com espai indiscutible de formació i recerca”. Així definia l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, l’aposta de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) perquè la ciutat fóra hui seu d’un encontre en el que han reclamat mesures contra la discriminació a les dones investigadores i acorden sumar-se a la declaració institucional de Les Corts contra la marginació de la Comunitat en els PGE 2017.

La jornada, convocada el president de la CRUPV, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, començava amb una recepció als rectors per part de l’alcalde, els regidors dels grups Socialista, Partit Popular, Ciudadanos, i els patrons de la Fundació Campus Ontinyent. Acte seguit tenia lloc la signatura al llibre d’honor de l’Ajuntament tant de Palomar com d’Esteban Morcillo (Universitat de València), Francisco José Mora (Universitat Politècnica de València), Vicent Climent (Universitat Jaume I de Castelló) i Jesús Pastor (Universitat Miguel Hernández d’Elx) i un posterior torn d’intervencions.

En nom dels 5 rectors intervenia Esteban Morcillo, qui agraïa la recepció i destacava el treball d’Ontinyent com a Ciutat Universitària, “amb el fem compromís de l’Ajuntament cap a la presència de les universitats públiques en general i la de València en particular, una aventura que no haguera estat possible sense Caixa Ontinyent, la Fundació Campus Ontinyent, el món empresarial i els agents socials. El projecte universitari ha de ser transversal, i és molt satisfactori veure com s’ha assumit açò des d’Ontinyent”, manifestava.

Eixe treball conjunt també era destacat per l’alcalde d’Ontinyent, qui recordava “la conjunció d’esforços que ha permès l’impuls i la consolidació d’un campus universitari amb vora un miler d’alumnes on a hores d’ara s’imparteixen tres titulacions de grau i que, si tot va bé, estrenarà el grau d’Infermeria el curs que vinent. Un Campus on hem implantat el programa Unisocietat; hem implicat a les universitats de València i Alacant en una càtedra universitària; l’any 2015 estrenàrem nou edifici, amb una inversió de vora 3 milions d’euros per part de la Universitat; i en breu començarà altra obra d’adequació d’espais a l’edifici central i al poliesportiu de més d’1 milió d’euros”, recordava.

Posteriorment a la compareixenxa, Esteban Morcillo confirmava que les obres d’adequació de la nova planta de laboratoris del l’edifici del Campus començaran la propera setmana, afegint-se a les que ja han començat a la pista d’atletisme del Poliesportiu Municipal, també finançades per la Universitat de València en base a un conveni signat en aquest cas amb l’Ajuntament i la Diputació. L’acte de recepció incloïa també el descobriment d’una placa commemorativa que es situarà el en Campus Universitari d’Ontinyent; i posteriorment, els 5 rectors procedien a mantenir la reunió de la CRUPV a la qual tractaven diversos temes.

Així, la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes, CRUPV, ha acordat que reclamarà a l’ANECA, Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació, que implemente mesures correctores que palíen les actuals desigualtats existents en la carrera de les dones investigadores. L’actual sistema d’avaluació contempla les baixes per maternitat com a períodes sense activitat docent, malgrat que són hores cotitzades, “la qual cosa perjudica i ralenteix les carreres docents i investigadores de les dones”, ha assegurat Manuel Palomar, qui insisteix que aquesta falta de mesures per a corregir les desigualtats per raó de gènere suposa que les dones amb fills “tarden més temps a aconseguir la suma d’hores lectives necessàries per a poder acreditar-se i, per tant, optar a places fixes com a docents o catedràtiques”.

En altre ordre de coses, els cinc rectors han decidit sumar-se a la “Declaració Institucional davant la marginació de les valencianes i els valencians en els Pressupostos Generals de l’Estat 2017”, signada ahir en les Corts Valencianes. El president de la CRUPV ha assenyalat que la disminució de recursos per a la Comunitat “implicarà, de manera irremeiable, un minvament en la capacitat de recuperació i creixement en tot el nostre territori afectant, per tant, al sistema públic d’educació superior valencià”.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Un programa de prevenció d’addiccions a Ontinyent empra el rap com a eina per reeducar als joves

El rap pot ser una eina de reeducació i per evitar el consum de substàncies …