Una iniciativa per treballar a l’ESO la prevenció de la violència de gènere

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa l’activitat “Petjades d’Igualtat” que formarà a l’alumnat de col·legis i instituts per previndre la violència de gènere. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Joventut en la que també participen les regidories d’Educació i Igualtat. A la mateixa, es compta amb la participació d’una advocada i una psicòloga especialistes en la matèria, la Policia Local i l’oficina Infodona, i que es desenvoluparà des de hui i durant tot el curs als col·legis i instituts de la localitat.

El regidor coordinador d’Educació, Òscar Borrell, i la regidora de Joventut, Katty han coincidit en destacar la importància de l’educació per aconseguir la plena igualtat: “la violència de gènere és un tema que ens preocupa molt i per això encetem aquest programa que pensem interessant i necessari, ja que aquest és un problema que afecta a tots els sectors socials i la prevenció és fonamental per fer-li front”, manifestaven.

L’advocada del programa, Bea Ramos, explicava que “és un programa en tres fases en el que treballarem per tal que els i les alumnes es mentoritzen entre ells i elles, per tal de vigilar que no es reproduisquen les conductes masclistes”. Així, en una primera fase de prevenció i formació, s’explicarà a l’alumnat de segon i tercer d’ESO què és la violència de gènere, obtenint-se una informació que servirà posteriorment per fer un model d’intervenció específica en cada centre.

En la segona fase, es donarà pautes als pares, mares i professorat per tal que puguen reconèixer situacions de violència, i s’aprofundirà en la formació dels mentors i mentores.  Finalment, en la tercera fase es retornarà la informació als pares i mares i es farà un treball específic en cada centre a partir de la informació replegada en enquestes.

Tant Bea Ramos com La psicòloga Xaro Guerola tenien paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i especialment per a la regidoria de Joventut, “per posar en marxa un programa multidisciplinar i especialitzat com aquest, que esperem que tinga un impacte positiu en la joventut ontinyentina”, manifestaven.

En l’activitat participen l’IES Estació, IES Jaume I, IES Pou Clar, i els col·legis San Josep, la Concepció, la Puresa de María, Santa Maria, La Milagrosa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El veïnat de Bocairent rep màscares personalitzades per empreses locals

L’Ajuntament de Bocairent va començar aquest dilluns, 25 de maig, el repartiment de màscares homologades …