728×90 caixa onti
Home > General > S’inicien els treballs previs per desenvolupar la inversió de 5 milions d’euros amb el programa europeu EDUSI

S’inicien els treballs previs per desenvolupar la inversió de 5 milions d’euros amb el programa europeu EDUSI

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat els treballs previs al desenvolupament de la inversió de 5 milions d’euros a la ciutat al marc del programa europeu EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat). La regidora d’Innovació, Rebeca Torró, que coordina l’execució del programa, es reunia aquest dijous amb els regidors de Territori (Jaime Peris), Política Econòmica (Pablo Úbeda) i un equip de tècnics municipals, en un encontre on confirmava que el consistori va a acceptar davant el Ministeri d’Hisenda la subvenció de 2’5 milions d’ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), tot comprometent-se a aportar la mateixa quantitat per desenvolupar el programa.

Torró recordava que “aquesta subvenció la vam obtenir després d’un intens treball que veníem fent des de 2015, del qual vam fer partícips als veïns i veïnes i associacions locals, que va fer possible que la nostra fora una de les 5 ciutat seleccionades d’entre 38 aspirants a l’última convocatòria del programa. És un procés al qual es van quedar fora de les ajudes localitats amb més habitants i més recursos tècnics i humans que Ontinyent, i que ara ens permetrà executar una inversió superior als 5 milions d’euros fins a l’any 2020 en aspectes com tecnologia, economia, medi ambient o inclusió social”, assenyalava.

EconomyCash Juny

En l’encontre que tenia lloc aquest dijous a l’Espai Coworking d’Ontinyent, es recordava que les actuacions es dividiran en 4 grans objectius temàtics: Tecnologies de la Informació; Economia Baixa en carboni; Medi Ambient i Eficiència de Recursos; i Inclusió Social i Lluita Contra la Pobresa. Per al desenvolupament d’estes accions es tindrà en compte  la transversalitat de la perspectiva de gènere i l’accessibilitat.

Torró recordava també que amb el programa EDUSI “no s’executaran accions en una zona determinada de la ciutat, sinó que actuarem des d’una perspectiva global de la ciutat en base a estes línies”. Les accions concretes a desenvolupar fins a l’any 2020 es faran a partir d’aspectes com les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC); Mobilitat Urbana Sostenible; Eficiència Energètica i Energies Renovables; Foment del Patrimoni Històric i Cultural; Millora de l’Entorn Urbà i Mediambiental; i Regeneració Física, Econòmica i Social en Àrees Desafavorides. Per a coordinar estes actuacions s’haurà de comptar amb la participació d’una empresa externa, la contractació de la qual serà objecte d’un procés de licitació que s’obrirà pròximament.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

S’avança la col·locació del Castell de Festes pel canvi de data de la publicació

L’Ajuntament d’Ontinyent ha avançat un mes la col·locació del Castell de Festes a la Plaça …