fitur 2019
Home > General > Es prepara un Pla d’Ús Públic del paratge del Pou Clar d’Ontinyent amb ajuda de Diputació

Es prepara un Pla d’Ús Públic del paratge del Pou Clar d’Ontinyent amb ajuda de Diputació

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de Sostenibilitat, està treballant en la posada en marxa d’un Pla d’Ús Públic del Paratge Natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar, amb ajuda de la Diputació de València. La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, explicava que amb aquest document “es pretén donar resposta a problemàtiques derivades de situacions com l’afluència estival de turistes o la necessitat de regulació d’activitats esportives o ramaderes, entre d’altres. Per a açò, i atès que la participació, igual que la sostenibilitat, és transversal a l’acció d’aquest Govern, anem a obrir el pla a la participació de la ciutadania a través d’una enquesta”, avançava.

Folgueras recordava que el Paratge Natural Municipal Serra l’Ombria-Pou Clar (PNM), declarat com a tal pel Govern Valencià el 26 d’octubre de 2007, compta amb un total de 2.587 hectàrees abastant la serra de l’Ombria d’Ontinyent, pertanyent a la serra del Benicadell, i els principals barrancs del riu Clariano que connecten amb aquesta: el barranc de Morera, el barranc de Gorgorròbio, el barranc del Port i la Lloma Rasa, el barranc Gran, i el barranc del Pou Clar. Per a l’aprovació del PNM es va redactar el Pla Especial que regula la normativa en el paratge però va quedar pendent la redacció del Pla d’ús i gestió.

EconomyCash Juny

A tal efecte, l’Ajuntament ha procedit a la contractació d’una empresa especialitzada per a la redacció d’aquest Pla, amb un cost de 6.680 euros més IVA, comptant amb una ajuda de la Diputació de València d’aproximadament el 50% d’aquesta quantitat, i durant un període previst de 6 mesos, començant els treballs el passat 13 d’abril.

En el marc d’aquesta actuació, l’empresa va a iniciar des d’aquest proper diumenge la realització d’una enquesta “in situ” en la zona del Pou Clar i altres punts del Paratge, a més de fer-la arribar a diferents associacions i al Consell de Medi Ambient, i de fer-la accessible al públic en general a través de la web municipal www.ontinyent.es .

Patricia Folgueras animava a la ciutadania “a aprofitar aquesta nova oportunitat de participar de manera directa en la gestió dels recursos públics, i en aquest cas d’un recurs natural d’un valor immens com és el nostre Paratge Natural Municipal Serra l’Ombria-Pou Clar”, destacava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

COEVAL organitza una jornada sobre Compra Pública Innovadora

“L’aposta per la innovació es clau per al futur de la ciutat i la comarca, …