728×90 caixa onti
Home > General > Parcs i Jardins substituirà 17 arbres envellits de la Plaça de la Concepció

Parcs i Jardins substituirà 17 arbres envellits de la Plaça de la Concepció

La regidoria de Parcs i Jardins d’Ontinyent procedirà als propers dies a la retirada de 17 dels 27 arbres existents a la Plaça de la Concepció de la ciutat, a causa del risc de caiguda de les seues branques. Un informe tècnic realitzat des del departament de Medi Ambient adverteix de la conveniència de substituir els 9 exemplars existents de Melia Azedarach grans el més prompte possible, així com els 8 Ligustrum Licidum més envellits.

El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, visitava hui la zona junt a la tècnica Deva Sanz per explicar als mitjans que estos arbres “són exemplars molt vells, tots de més 50 anys, que des de fa temps que venen sent observats amb cura per l’estat que presenten. Sempre és lamentable talar arbres d’esta edat però han acomplit sobradament el seu cicle vital i les situacions de perill que poden provocar són incompatibles amb la seua permanència en la via pública”, assenyalava.

La Melia Azedarach (melia) es un arbre de creixement ràpid però no molt longeu, ja que el final de la seua vida està entorn als 60 anys, una edat que han sobrepassat estos exemplars, que han arribat a 70. A més a més, és una espècie propensa a patir trencaments de branques per la densitat de la seua fusta.

Cuesta apuntava que actualment moltes branques de les mèlies que queden per substituir presenten grans podridures en les seues unions amb el tronc, resultat de la seua edat avançada i de les necessàries podes reiterades a que han estat sotmeses, podes que han hagut de ser dràstiques per evitar que les branques tingueren excés de pes i reduir la probabilitat de trencament d’estes, “però més tard o més prompte calia procedir a substituir-les”, assenyalava el regidor.

L’edil afegia que “donat l’agreujament del problema de les podridures i dels desequilibris estructurals a les copes, els exemplars de Mèlia presenten una alta predisposició a la caiguda que es constata per part dels tècnics, i que fa necessària la seua substitució per evitar danys a persones i bens. Per substituir estos exemplars, i atenent al mateix informe, s’ha optat per altra espècie, Morus Alba Fruitless o Morera Blanca Sense Fruita, “un arbre de creixement ràpid i de trasplant relativament fàcil si fora necessari, una espècie avalada pels tècnics que a més augmentarà ràpidament el seu tamany”, assenyalava.

Per altra banda, hi ha dos Ligustrum lucidum que tenen la meitat del seu brancatge sec i la resta de ligustrums que queden de la primera plantació de la plaça estan completament deformats amb estructures dèbils, clevilles verticals i talls de poda mal cicatritzats. El regidor afegia que “estos arbres ja no compleixen la seua funció estètica i tampoc ofereixen els beneficis ambientals d’un arbre vigorós, pel que també és recomanable la seua substitució, en aquest cas per arbres més joves de la mateixa espècie” . Cal tenir en compte que estos ligustrum compten amb al voltant de 50 anys, el doble de la mitja d’edat d’esta espècie, que és de 25.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Agència Valenciana de Seguretat condecora 12 agents de la Policia Local d’Ontinyent

L’Alcalde, la Consellera de Justícia i el Delegat del Govern assisteixen a un acte on s’ha reconegut el servei prestat a la societat pels agents durant 25 anys