Home > General > Consells > Ontinyent se suma a la prevenció per evitar l’expansió del mosquit tigre

Ontinyent se suma a la prevenció per evitar l’expansió del mosquit tigre

L’Ajuntament d’ s’ha sumat a les mesures de prevenció recomanades per la de per evitar la proliferació del mosquit tigre a tota la . Així mateix, la regidora de Sanitat, Matilde Francés, ha demanat a la ciutadania que tinga presents una sèrie de recomanacions per fer front a l’expansió d’aquest insecte.

Francés explicava que l’aparició del mosquit tigre a la península, “no ès nova, ja que des de 2004 s’han detectat exemplars, però últimament ha aparegut en diversos municipis valencians i hem d’actuar per evitar la seua expansió, per la seua capacitat potencial per transmetre malalties com la chikungunya o el dengue”. Es calcula que entre el 60-80% dels vivers larvaris de l’espècie en ambients urbans se situen en àrees privades, “de manera que la participació de la ciutadania en el manteniment de l’entorn peridomèstic resulta de vital importància”.

D’aquesta manera, seguint les directrius del la Direcció General de Pública de la Conselleria de Sanitat, es prendran mesures com ara la localització i eliminació de punts de cria, la vigilància dels imbornals i la xarxa de sanejament, o el control del rec en vies públiques i jardins per evitar l’acumulació d’ estancada, entre d’altres. Així mateix, es demana a la ciutadania que col·labore aplicant una sèrie de mesures: evitar recipients que puguen acumular estancada; mantenir els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys durant tot l’any; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l’ dels abeuradors dels animals i tirar en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

La regidora de Sanitat incidia en què “com que el mosquit tigre necessita molt poca quantitat d’aigua per criar, la col·laboració ciutadana és fonamental. És cert que encara no és un problema greu, però per evitar que puga arribar a ser-ho s’hem d’implicar totes i tots”, concloïa Matilde Francés.

Relacionats

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Comença l’exhumació dels nínxols 266 i 267 del cementeri d’Ontinyent

Hui s’han iniciat els treballs d’exhumació en el cementeri municipal d’Ontinyent, finançats per la Diputació …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *