amic ficcions
Home > General > Ontinyent rep 134.000 euros per a ficar en marxa el III programa d’inserció sociolaboral “Itinerari Viu”

Ontinyent rep 134.000 euros per a ficar en marxa el III programa d’inserció sociolaboral “Itinerari Viu”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut una subvenció de prop de 134.000 euros cofinançats per la Unió Europea (a través del Fons Social Europeu) i la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana per a la posada en marxa de la tercera edició del seu programa “Itinerari Viu”. Es tracta d’un programa d’Itineraris Integrats, plantejat per l’àrea de Política per a les Persones per afavorir la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social, que comptarà enguany amb un equip multidisciplinar que inclou psicòlegs, treballadores socials i personal tècnic.

La regidora coordinadora de l’àrea, Paula Soler, explicava que aquest programa “suposa donar continuïtat al model d’atenció social pel que s’aposta des del Govern d’Ontinyent que encapçala Jorge Rodríguez, que no es limita a l’assistència sinó que treballa des del Departament de Serveis Socials per fomentar l’autonomia de les persones”, assenyalava. En concret, l’actuació està enfocada per a persones en situació d’especial vulnerabilitat, com ara dones amb càrregues familiars, persones amb addiccions, persones amb discapacitat superior al 60%, persones en situació d’atur de llarga durada, dones víctimes de la violencia de gènere o joves menors de 25 anys sense graduat escolar, entre d’altres.

L’objectiu és incorporar-los al món laboral a través d’itineraris integrats, accions de formació específica com per exemple alfabetització digital, cuina, cambrers o carretoner/a, que els ajuden a accedir als nínxols de mercat laboral existents que més s’ajusten a cada cas. A les dues primeres edicions han format part del programa més de 200 persones derivades directament de Serveis Socials,  a les quals se les va realitzat un diagnòstic per a derivar-los després l’itinerari que millor responguera a les seues necessitats. A més, des del programa es contempla també la prospecció laboral per la qual es pren contacte amb empreses per crear enllaços i que aquestes puguen contractar a les persones usuàries del programa.

Paula Soler explicava que moltes de les persones participants d’aquest programa es troben rebent la renda valenciana d’inclusió o altre tipus d’ajudes de caràcter social. “Amb els Itineraris Integrats s’aposta per un model de treball inclusiu que capacite a estes persones, tot i potenciant la seua autonomia personal i social que dignifique la ciutadania més vulnerable”, manifestava. La regidora recordava que cada any l’Ajuntament d’Ontinyent destina més d’1 milió d’euros a ajudes socials, entre fons propis i de la Conselleria.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Un Pla de Xoc que permetrà reduir a un mes les valoracions de la Dependència en 2020

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un Pla de Xoc que permetrà reduir a un …