matricula iespouclar 728x90px
Home > General > Ontinyent recorda la seua “Guia virtual” per a la Setmana Santa

Ontinyent recorda la seua “Guia virtual” per a la Setmana Santa

El regidor de Turisme d’Ontinyent, Pablo Úbeda, ha recordat que els atractius naturals de què disposa a Ontinyent per a estes dates de Setmana Santa i Pasqua es troben accessibles en la “Guia Virtual” posada en marxa des de l’àrea de Política Econòmica de l’Ajuntament.

La guia, elaborada amb el recolzament de la Diputació és accessible amb codis QR, és descarregable en dispositius mòbils i inclou continguts multimedia, i recull informació sobre l’extensa xarxa d’itineraris senyalitzats del terme, que inclou sendes, paratges naturals, i rutes urbanes.

Entre les sendes destaquen la senda de llarg recorregut GR-7, que travessa tot el sud d’Europa i que passa per Ontinyent per l’antic camí ramader de l’Assagador del Pla; la Senda del Barranc dels Tarongers, amb restes de molins hidràulics; la Senda dels Enginyers; o la ruta del riu en la qual passejant per la riba del Clariano es creuen els ponts de la ciutat: el medieval Pont Vell, el Pont de la Costa, o el modern pont del Salt del Bou, entre d’altres.

En la ruta pel riu també s’observen vestigis del patrimoni industrial de la ciutat, com les xumeneres d’antigues fàbriques o el Molí Descals, molí fariner que encara es conserva en perfectes condicions. El Pou Clar, declarat Paratge Natural Municipal, és el paratge fluvial més important del municipi i alberga importants valors naturals i paisatgístics.

Des del Pou Clar, per la carretera cap a Fontanars per l’Ombria, s’arriba al paratge de Fuset, finca agrícola reconvertida per a usos recreatius. Seguint el mateix camí es pot visitar la Font de Gamellons, que dóna vida un paratge verd i frondós on serveis i infraestructures fan d’aquest lloc una zona idònia per a l’acampada. Des d’aquest punt es poden iniciar excursions a la Font del Nano o a la de la Simeta.

Altra zona recreativa és Sant Esteve, situada a 780m sobre la Serra Grossa on s’albira tot el ponent de la Vall d’Albaida i els termes veïns de Villena i Caudete, un paratge és presidit per l’Ermita de Sant Esteve, construïda en el segle XVII.

Pablo Úbeda recordava que “en estes dates és especialment demandada la informació sobre els paratges naturals, però a la Guia Virtual, preparada tant per als sistemes Android com Iphone, es pot accedir també detalls sobre la nostra gastronomia, patrimoni històric, festes o museus”. El regidor ha animat als ontinyentins i visitants de La Vall d’Albaida les comarques veïnes “a gaudir, sempre amb respecte per l’entorn, de totes les sendes, paratges naturals i  rutes urbanes  que tenim al terme”, destacava.

Font Ajuntament d’Ontinyent

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Més de 600 membres de Creu Roja celebraran el 19 de maig a Ontinyent el Dia Mundial de la Creu Roja

El proper dissabte 19 de maig la localitat d'Ontinyent acollirà la celebració provincial del Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. Es tracta d'una cita a la qual està previst assistisquen més de 600 voluntaris i voluntàries de l'Organització Humanitària procedents de punts de tota la província de València.