728×90 caixa onti
Home > Economia > Ontinyent congelarà taxes i impostos en 2015

Ontinyent congelarà taxes i impostos en 2015

La proposta d’ordenances manté els incentius fiscals dels últims anys i modifica la taxa del fem per minimitzar els efectes del conflicte generat pel Consorci de Residus

Ontinyent mantindrà en 2015 la congelació de taxes i impostos dels últims exercicis, bonificarà l’IBI als nous comerços i indústries que creen ocupació i crearà una línia de subvencions per sufragar part d’aquest impost a les famílies amb menys recursos. Estos són alguns dels aspectes més destacats al voltant de la proposta d’ordenances fiscals del Govern d’Ontinyent que ha presentat hui el Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, a les quals s’aposta per mantenir els incentius fiscals dels últims anys i es modifica la taxa del fem per minimitzar els efectes del conflicte generat pel Consorci de Residus.

A més a més, el regidor avançava l’inici del procés “Participa Ordenances 2015” perquè la ciutadania opine i propose respecte dels ingressos municipals per al proper any. “Hem de garantir la cobertura de les necessitats, el manteniment de serveis i l’atenció a les àrees de benestar social i promoció econòmica”, explicava Gilabert, qui assenyalava que “partint d’eixa base, hem preparat esta proposta que ha estat consensuada amb tots els grups que donen suport al Govern d’Ontinyent, i que està oberta a ser millorada amb les aportacions de la ciutadania”, destacava.

A l’Ordenança Fiscals de l’impost sobre bens immobles (IBI), i al marc del paquet de mesures contemplades al Pla de Reactivació Econòmica 2014-2015, es planteja crear una bonificació per a comerços i indústries de nova implantació durant un període de 4 anys, que estarà entre el 50% i el 95% en funció del nombre de llocs de treball indefinits que es creen. A més a més, Gilabert explicava que al Ple d’aprovació de les ordenances, s’aprovarà inicialment la creació per al 2015 d’una línia d’ajudes per sufragar part de l’IBI a les unitats de convivència amb menys recursos econòmics, una línia d’ajudes que es dotarà amb 50.000€ al pressupost del 2015.

Quant als canvis a la taxa de Fem, aquesta parteix en dos taxes per al 2015, com a conseqüència de la situació jurídica en que es troba actualment la prestació del servei: “el problema generat per la imposició del Consorci de Residus ens ha portat a separar la taxa de la recollida del fem de la del tractament, que suposen respectivament un 47% i un 53% de la que es cobra ara. La nostra idea és mantenir intacta la taxa corresponent al tractament, i reduir la de recollida a comerços e indústries d’acord amb el cost del servei”, apuntava.

“Amb tot”, afegia Gilabert “estem a expenses del esdeveniments que es produïsquen al voltant del conflicte del consorci, perquè ens estan obligant a dur el fem a la planta de Rótova, la Mancomunitat encara no ens ha passat l’import del sobrecost que açò comporta, i a banda el Consorci ens vol imposar un increment del rebut contra el que estem lluitant però que es pot acabar produint”, assenyalava.

Pel que fa al procés participatiu, el calendari previst inclou la remissió de la proposta de la regidoria als grups municipals i consells sectorials de participació esta setmana, obrint-se un termini d’al·legacions i propostes fins al 24 d’octubre, i un posterior debat al Consell Econòmic i Social, als Consells Veïnals i al Consell de ciutat els dies 27 i 28 d’octubre, per finalment convocar el Ple d’Ordenances al voltant del 6 de novembre. Al marge de la participació a traves dels diferents consells sectorials; aquesta proposta d’Ordenances es publicarà integra a la web municipal, podent qualsevol veí presentar al·legacions al correu economia.ontinyent@cv.gva.es

Joan Gilabert explicava també que “la situació dels ingressos és complexa. Els ingressos s’han reduït respecte d’exercicis anteriors, i anem a escoltar totes les propostes que se’ns plantegen per millorar les ordenances, però al marge de requisits legals, la prudència ens aconsella no baixar el volum d’ingressos respecte dels pressupostats per al 2014, raó per la què qualsevol proposta de reducció d’ingressos deuria anar acompanyada d’una reducció de despesa equivalent”, manifestava.

“A tots ens agradaria fer una carta als reis on demanarem baixar moltíssim els impostos de tots, però eixa política ens duria a crear un forat en la comptabilitat municipal o haver de tancar serveis. Nosaltres no estem per això i sí per mantenir-los, per atendre les necessitats socials i per incentivar l’economia, i per això hem plantejat la proposta seriosa, responsable i treballada que ara presentem i que, insistim, està oberta a ser millorada amb les aportacions ciutadanes”, concloïa el regidor d’Hisenda.

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Iniciades les gestions per demolir les cases del tram final de l’Avinguda Generalitat

Els propietaris de la unitat d’execució atenen el requeriment de l’Ajuntament després que un informe tècnic evidenciés problemes de seguretat i salubritat