728×90 caixa onti
Home > General > Ontinyent acull les jornades pel clima i l’energia sostenible de la Diputació

Ontinyent acull les jornades pel clima i l’energia sostenible de la Diputació

Les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia sostenible continuen la seua ruta comarcal i han oferit a Ontinyent una nova sessió formativa on s’han abordat distints aspectes de la mobilitat elèctrica a les ciutats i també sobre l’autoconsum energètic. La capital de la Vall d’Albaida ha acollit un nou encontre d’un cicle que organitza per primera vegada l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València junt amb l’organització ASELEC.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i la regidora de Medi Ambient d’Ontinyent, Patricia Folgueras, junt amb el vicepresident d’ASELEC, Sergio Pomar, han estat els encarregats de presentar la jornada formativa que han impartit distints especialistes per formar en la matèria tant a tècnics municipals com a representants locals i membres d’associacions de tota la comarca.

Josep Bort ha subratllat durant aquest encontre que “la finalitat d’aquestes sessions formatives és transmetre els coneixements necessaris per tal d’actuar contra el canvi climàtic i els seus efectes des dels municipis, perquè són els agents estratègics per desenvolupar mesures concretes sobre aquesta realitat”. “I, en aquest sentit —ha afegit el diputat— promocionar la mobilitat elèctrica i la creació de la infraestructura de recàrrega necessària per canviar el model”.

La jornada que ha tingut lloc a Ontinyent és una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient, en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris, Instal·ladors elèctrics, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (ASELEC), per tal de conscienciar i formar en polítiques contra al canvi climàtic tant als tècnics municipals com als responsables polítics.

La Diputació, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, té l’objectiu de fer arribar aquest pacte a les autoritats locals del seu territori per promoure l’adhesió, i també facilitar als signataris l’assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a assolir els seus compromisos. En aquest sentit, crida l’atenció el gran increment d’alcaldies valencianes que s’han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia solament 17 entitats locals inscrites, i que actualment són 222.

Aquest Pacte constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, amb el propòsit de millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic

La ruta d’aquestes sessions comarcals climàtiques, que ja han visitat Utiel, Ayora, Xàtiva, Xiva, Massamagrell, Torrent, Paiporta i Sueca, continuarà durant els propers dies a Sagunt (23/7/2018), la Pobla de Vallbona (25/7/2018) i Gandia (30/7/2018)

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent sol·licita a l’IVACE altres 600.000 euros per seguir modernitzant els polígons industrials

Les actuacions plantejades permetrien arribar als 5’3 milions d’euros acumulats en millores a totes les zones industrials en esta legislatura