Home > General > Oliva pren a Ontinyent com a model per a recuperar la memòria democràtica

Oliva pren a Ontinyent com a model per a recuperar la memòria democràtica

Una representació de l’Ajuntament d’Oliva, encapçalada per l’alcalde del municipi, David González, visitava ahir el refugi antiaeri de Tortosa i Delgado junt al alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, els regidors de Territori i Serveis Municipals, Jaime Peris i Manuel Cuesta, i l’historiador local Joan Torró. L’objectiu d’aquesta visita era conèixer de primera mà i prendre com a exemple el treball de l’Ajuntament d’Ontinyent en matèria de recuperació de la memòria històrica.

Aquest refugi està situat en la Plaça de Baix, en el solar de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado, als peus del conjunt històric del barri de la Vila. La data de construcció data de l’any 1938, compta amb una superfície aproximada de 85m2 i s’estima que podria haver allotjat a al voltant de 300 persones.

Des d’Oliva, també s’interessaven per la formació de la Comissió per la Recuperació de la Memòria Democràtica i sobre altres actuacions que Ontinyent ha portat a terme, com la creació de l’Aula-Museu de la II República en l’edifici Lluís Vives o l’exhumació de les restes de diversos afusellats en el cementeri municipal.

Durant la visita s’abordava la possibilitat de portar a Ontinyent una exposició sobre els refugiats en la Guerra Civil elaborada pel municipi valencià.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent

Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d’actualitat d’Ontinyent i la Vall d’Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall d’Albaida rebrà 1 milió d’euros per a la restauració del seu patrimoni

La comarca de La Vall d’Albaida rebrà un total d’1.131.852 euros en concepte de les …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *