amic ficcions
Home > Educació > L’inici de curs a La Vall d’Albaida “constata l’agressió del PP a l’educació pública”

L’inici de curs a La Vall d’Albaida “constata l’agressió del PP a l’educació pública”

El 50% dels centres presenta mancances a les instal·lacions i la pràctica totalitat denuncia problemes amb les beques

L’inici de curs als centres educatius de primària i secundària de La Vall d’Albaida “demostra que el PP pspv educació-1vol crear una educació per a rics i una per a pobres, i això els socialistes no ho anem a consentir”. Així ho manifestava el Secretari General dels socialistes de la comarca i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en valorar les dades replegades per el PSPV-PSOE respecte a la situació de la comarca en l’inici del nou curs escolar tant en educació primària com secundària.

Jorge Rodríguez, que compareixia acompanyat pel Secretari d’Educació dels socialistes de La Vall, Rubén Gomar, posava com a exemples l’existència continuada de barracons; el fet que el 50% dels centres presente mancances en infrastructures; les retallades a les beques o els efectes de la pujada de les ràtios i l’eliminació de professorat: “El PP vol propiciar el fracàs escolar i les dades ens diuen ja que el 35% dels joves valencians no acaben l’ESO, quan la Unió Europea ens exigeix que en 2020 el 90% ha de tenir com a mínim aquest nivell educatiu. Estan comprometent el futur de tots i totes”, explicava.

Rubén Gomar explicava quant al professorat que per al present curs la retallada fonamental es produeix en Infantil i Primària, “amb una cobertura de les baixes que està sent cada vegada pitjor, la qual cosa produeix que els alumnes perden hores de classe”. A Educació primària, la majoria de centres de la comarca iniciava el curs amb baixes per cobrir “degut a la falta de planificació per part de la Conselleria i la manca de voluntat política per tal de resoldre-ho”, una situació que s’ha estès hui a Centres de Secundària com el IES Pou Clar, el Jaume I d’Ontinyent o l’IES l’Estació, que iniciaven hui el curs a l’espera de l’arribada de 3, 2 i 1 professors, respectivament.

“Especialment greu” és el fet que vora la meitat han sofert pèrdua de professorat degut a la política de retallades del Consell. És el cas del Col·legi Verge dels Desemparats d’Atzeneta (3 professors); Isabel La Catòlica de l’Olleria (altres 3); CRA Riu d’Albaida (1’5), Martínez Valls i Bonavista d’Ontinyent, Elias Tormo d’Albaida, Sant Josep de Calasanç d’Aielo de Malferit o Lluis Vives de Bocairent, tots amb un professor menys que al curs anterior tot i que en la gran part dels centres, l’alumnat ha romàs igual respecte del curs precedent.

A esta situació s’ha d’afegir que la pujada generalitzada de les ràtios en totes les etapes educatives està provocant la massificació de les aules en pràcticament tots els centres de la comarca. En Secundària, a centres com l’IES Vermellar de l’Olleria ha hagut una reducció de grups que ha provocat ràtios molt elevades, amb aules amb més de 30 alumnes. A més a més, en la  majoria dels centres de primària han hagut problemes amb les retallades “salvatges” de beques i ajudes (de transport, de menjador, o de llibres de text), “generant dificultats en les famílies i provocant una divisió en la societat segons la renda de les famílies”, assenyalava Gomar.

Quant a les infrastructures escolars, les dades replegades pels socialistes constaten que quasi la meitat de centres educatius d’educació primària a la comarca presenten deficiències quant a les seues instal·lacions. És el cas del  CEIP Beata Inés de Benigànim, que té els alumnes distribuïts en tres centres diferents a l’espera de la remodelació anunciada el 2009 per l’aleshores conseller Alejandro Font de Mora; el col·legi Elías Tormo d’Albaida també espera una remodelació anunciada a 2011 pel mateix conseller; i altres col·legis esperen noves instal·lacions que no arriben, com és el cas del CEIP Martínez Valls d’Ontinyent que no te gimnàs; el CEIP Bonavista d’Ontinyent amb la manca d’adequació del pavelló infantil, que només té quatre aules quan farien falta sis o el Covalta d’Albaida sense gimnàs ni biblioteca. A l’educació Secundària el cas més cridaner és el de l’IES l’Estació d’Ontinyent, i la seua llargament esperada remodelació integral que no arriba, i que s’afegeix als problemes derivats de la supressió del servei gratuït de transport de l’alumnat des del casc urbà fins al centre per part de la Conselleria.

Jorge Rodríguez incidia en què al PP “tenen diners per a allò que volen, com demostra que  hui hem sabut que van a retallar-se 30 milions en ajudes per als monitors dels menjadors escolars, després d’haver-se constatat estos dies que el Consell paga com a assessor al cuiner privat de Fabra. A les administracions on governem uns i altres queda clar que per als socialistes l’educació és una prioritat, per al PP no. La seua gestió ens pot condemnar a molts anys de fracàs i els socialistes anem a lluitar amb totes les nostres forces per evitar-ho”, concloïa el Secretari General dels socialistes de La Vall.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

La Fundació Universitària Campus Ontinyent augmenta el seu pressupost un 35% en 2020

Ajuntament i Caixa Ontinyent incrementen les aportacions per fer possible l’execució del conveni amb la Universitat de València per la implantació de la titulació d’Infermeria