29/03/2024 - 15:35
Més

    Les 74 propostes de Ontinyent Participa són analitzades i validades

    Altres notícies

    La recuperació del Molí Descals ha estat la més reclamada entre les propostes que es remeten als consells sectorials, 22 de les quals han estat demanades per múltiples veïns

    El 2 de març el “consell de consells” decidirà en un debat obert quins seran els 10 projectes finalistes que es sotmetran a votació ciutadana

     

     

    L’oficina técnica municipal ha validat esta setmana les 74 propostes de “Ontinyent Participa” que ara s’han remés als consells sectorials i que aniran el 2 de març al Consell de Ciutat, on es decidiran quins són els 10 projectes finalistes que se sotmetran a votació ciutadana.

     

    Després de la presentació del procés que determinarà en quin ordre s’han d’executar les inversions del consistori en 2015,  va tenir lloc la fase de replegada de propostes, un total de 196. D’elles es van descartar 40 per excedir el pressupost (no es pot sobrepassar els 187.500 euros per actuació) o no s’ajusten a altres requisits (com per exemple ser actuacions sobre les que l’Ajuntament no tinga competència). Posteriorment van passar a ser analitzades per l’Oficina Tècnica, que ha emès esta setmana un informe al qual determina que D’estes 74 propostes diferenciades, 41 hauran de ser objecte d’una especial valoració pel Consell de Ciutat, en ser vàlides però presentar problemes per a la seua execució.

     

    Una d’elles és la proposta sol·licitada en més ocasions (fins a huit), la de reparació i consolidació del molí Descals i la recuperació del paratge en què es troba, junt al pont de Paduana al riu Clariano, ja que, segons l’informe tècnic “la propietat no és pública i no es pot actuar en ella sense una prèvia adquisició o cessió al domini públic”, un extrem que haurà de ser valorat pel Consell de Ciutat.

     

    Entre les propostes també destaquen les relacionades amb l’enllumenat públic en diferents punts de la ciutat i actuacions urbanístiques en carrers i places, com ara  l’enllumenat i la construcció d’una vorera des de l’estació de servei El Salvador fins al polígon industrial.
    A més de propostes individuals, associacions de veïns, col·lectius, associacions o col·legis han formulat peticions. L’Associació de Veïns el Llombo proposa la unificació del centre cívic del barri; la de La Vila demana la construcció de l’accés des del solar de Tortosa i Delgado fins al carrer Trinitat i l’adequació del pati de la Casa Barberà per a espai recreatiu. Els veïns de Sant Rafel reclamen la urbanització de la zona compresa entre el centre de salut, el centre AFAO i l’avinguda Cristòfol Colom.

     

    L’associació veïnal de Sant Josep ha proposat la prolongació del camí del barranc de la Puríssima fins a la font del Terrós, i l’associació de comerciants Comerç In també ha realitzat diverses propostes, entre elles la millora de l’enllumenat del Carrer Major, la reurbanització del carrer Martínez Valls entre Pintor Segrelles i l’Avinguda Dos de Maig, i l’ampliació de voreres i la reurbanització dels carrers Salvador Tormo i José Iranzo. Per la seua banda, des del Consell d’Esports han plantejat l’adequació dels vestidors d’homes del poliesportiu municipal, la creació d’un circuit BMX o l’adequació i millora del pavelló antic del poliesportiu , mentre que el col·legi Bonavista demana la creació de camins escolars segurs en l’accés al centre escolar, com van demanar des del IES l’Estació en la primera edició del programa.

     

    Entre les descartades, es troben algunes com la rotonda d’accés a l’avinguda Comte Torrefiel, un compromís de la Generalitat que ha quedat diverses vegades apartada dels pressupostos del consell, qui té la competència per fer una actuació que inicialment tenia un cost d’un milió d’euros. Altres s’han descartat per excedir el pressupost, com la prolongació del camí del barranc de la Puríssima fins a la font del Terrós o l’adequació de la Casa Maians com a local dels veïns del Poble Nou.

     

    Ara, des del passat dimarts i fins el 27 de febrer, les propostes preseleccionades seran analitzades pels consells sectorials (Econòmic i Social, de Medi Ambient, de Barris, de Benestar Social, de Cooperació, de Cultura, Escolar, de Joventut, d’Esports), i un representant de cadascun d’estos consells assistirà al Consell de Ciutat que, com a “consell de consells”, determinarà el 2 de març quins són els 10 projectes que seran objecte de votació. Del 3 al 7 de març els proposants dels projectes finalistes podran defensar-los públicament comptant amb assessorament tècnic; i finalment, del 9 al 13 de març es podrà votar tant telemàticament com en diferents espais municipals quines seran les obres a executar.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -