ua 2018
Home > Cultura > L’Associació andalusa d’Ontinyent estrena nova seu

L’Associació andalusa d’Ontinyent estrena nova seu

El passat dissabte, 28 de març, es va inaugurar la nova seu de l’Associació cultural andalusa d’Ontinyent, ubicada al carrer del camí dels carros. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, la regidora de territori, Rebeca Torró i la presidenta de la Federación de Entidades culturales andaluzas de Comunidad Valenciana, Puri Torres, a més de ser una celebració on van participar els membres de l’Associació.

Rebeca Torró explicava a Televisió Digital d’Ontinyent que la presidenta de l’Associació, Angelines Aceta, es va dirigir a l’Ajuntament al principi de la legislatura per demanar un nou espai on el col·lectiu poguera reunir-se i realitzar les seues activitats, ja que fins al moment comptaven amb dues cases al carrer dels teixidors, però aquest espai no reunia les condicions més idònies.

Des del consistori es va voler buscar una solució, i tot i que no quedaven més espais municipals per cedir a col·lectius, es va optar per comprar, amb fons municipals, les dues vivendes de l’Associació, i amb eixos fons ells podrien adquirir un nou espai, segons explicava la regidora de territori.

Respecte a la ubicació, Torró destacava que “han canviat de barri però estan molt a gust, tenen molta sintonia amb els propis veïns, i els desitgem que continuen la tasca que porten fent des de fa molt de temps i que també és una tasca important per a Ontinyent”.

Quant a les vivendes adquirides per l’Ajuntament, estan dins d’una unitat d’execució i en un futur seran enderrocades. La zona posteriorment comptarà amb un parc i altres projectes.

Jorge Rodríguez, per la seua banda, apuntava que l’Associació feia 22 anys que estava al carrer dels teixidors i des de feia més de 13 anys reclamava un nou espai. Així, amb una inversió d’uns 40.000 euros, l’Ajuntament ha pogut contribuir a solucionar la qüestió, a més d’acompanyar a l’Associació durant tot el procés d’adequació de l’espai.

L’alcalde recordava, així mateix, que el nou edifici encara necessita millores, i feia una crida a altres administracions, com la Diputació de València o la Generalitat Valenciana, a implicar-se amb aquest col·lectiu. Per últim, Rodríguez felicitava l’Associació andalusa i afirmava que “Ontinyent l’hem construït entre tots, i que el fruit d’eixa barreja de cultures i esforços és el que hui tenim i especialment el que ens queda per vindre en el futur”.

Angelines Aceta, presidenta de la Asociación cultural andaluza de Ontinyent, destacava que l’anterior seu tenia molta altura però els espais eren estrets, mentre que l’actual espai és diàfan, sense pilars, i cap molta gent sense problemes.

Aceta apuntava que la situació es va parlar amb el govern actual, com havien fet amb els governs anteriors. Un temps després el consistori es va posar  en contacte amb l’Associació i es va arribar a un acord, que ha acabat sent una realitat. La presidenta de l’associació destacava, també, que queden projectes per fer, com la construcció d’una xicoteta capella a la verge dins el nou espai.

Per últim, la presidenta de la Federación de Entidades culturales andaluzas de la Comunidad Valenciana, Puri Torres, afirmava que era un orgull poder acudir a la inauguració d’aquest espai després d’un procés tan costós, i destacava el suport que han donat tot aquest temps l’Associació ontinyentina.

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

L’EntreComarques torna a la Vall d’Albaida per a visitar Otos i Carrícola el dissabte i Castelló de Rugat i l’Olleria el diumenge

Set pobles de la Vall d’Albaida acolliran dissabte i diumenge alguna de les activitats que …