amic ficcions
Home > General > La UPCCA prepara els centres escolars de la comarca contra el consum de tabac

La UPCCA prepara els centres escolars de la comarca contra el consum de tabac

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la Vall d’Albaida commemorarà demà el Dia Mundial sense Tabac amb la distribució per tots els centres escolars de la Vall d’Albaida del cartell guanyador del cinqué concurs, realitzat per alumnes de 6é de primària del CEIP Carmelo Ripoll d’Ontinyent i un recordatori: el tabac causa cada any més de 50.000 morts a Espanya segons l’Associació Espanyola de Lluita contra Càncer. Per això, des de la UPCCA s’han realitzat nombroses intervencions i més de 40 xarrades amb els alumnes de 6é repartides entre 27 col·legis i en les quals han participat 875 alumnes. En estes xarrades es pretén sensibilitzar sobre els perills de les dues substàncies que, per edat i altres circumstàncies, tenen més a prop, el tabac i l’alcohol.

Com assenyala el President de la Mancomunitat, Vicent Gomar, que ha aprofitat per agrair de nou la participació i col·laboració del professorat i equips directius dels centres educatius en esta iniciativa, «amb el tabac han tingut un bon efecte les campanyes preventives i les darreres legislacions, que han invertit la tendència i han provocat un disminució en el seu consum».

Aprofitant el Dia Mundial sense Tabac s’ha realitzat la difusió del cartell guanyador i s’ha distribuït pels centres de secundària una exposició de panells informatius sobre el tabac. Des del principi de curs, a més, els tècnics de la UPCCA han mantingut reunions amb els tutors i responsables dels centres de primària per tal d’aportar materials preventius i concretar el calendari de les intervencions directes.

Els alumnes també han pogut participar en el concurs de cartells de prevenció que tindrà com a tema la prevenció del consum d’alcohol i que s’utilitzarà en una propera campanya perquè, com assenyala Célia Juan, consellera de l’UPCCA «ara tenim per davant nous reptes com els consums abusius d’alcohol els caps de setmana dels nostres adolescents i la banalització del cànnabis, que les administracions, de la mà dels professionals, hem d’encarar amb interés”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Un Pla de Xoc que permetrà reduir a un mes les valoracions de la Dependència en 2020

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un Pla de Xoc que permetrà reduir a un …