amic ficcions
Home > General > La taxa de criminalitat es manté més de 20 punts per baix de les mitjanes estatal i autonòmica

La taxa de criminalitat es manté més de 20 punts per baix de les mitjanes estatal i autonòmica

La taxa de criminalitat a Ontinyent es manté més de 20 punts per baix de les mitjanes estatal i autonòmica. Així es constatava a l’última Junta de Seguretat del municipi, presidida per l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Roberto González Cachorro, qui manifestava que amb les dades relatives a 2018 aportades a la junta per la Policia Nacional, Policia Local i Guàrdia Civil “Ontinyent segueix sent una ciutat privilegiada en materia de seguretat”.

En concret, segons les dades aportades per la Policia Nacional, la ciutat registra 19 delictes i faltes per cada 1000 habitants, mentre que a la Comunitat Valenciana són 46 i a Espanya 44, segons les últimes dades publicades per l’INE. A més a més, la Policia Nacional constatava un descens en 2018 d’un 17% als robatoris amb força i un 66% a establiments al casc urbà. L’alcalde Jorge Rodríguez, per la seua banda, destacava la importància del treball conjunt de les administracions i dels cossos i forces de seguretat com “clau per a obtenir les millors xifres possibles i tractar de tornar als mínims històrics als que vam arribar en 2017, un objectiu pel que anem a seguir treballant tant des de la Policia Local com dels funcionaris depenents del Ministeri de l’Interior que actuen a Ontinyent”, assenyalava.

Pel que fa al Pla de Xoc per augmentar la seguretat al diseminat presentat el passat mes de gener per l’alcalde i el subdelegat del Govern, les estadístiques presentades per la Guàrdia Civil constaten de gener a maig d’enguany un descens del 25% dels robatoris respecte al mateix període de l’any passat. Cal recordar que al que portem d’any, i al marc d’aquest pla, s’han posat en marxa diverses mesures, com ara la col·locació de 12 noves càmeres de vigilància del trànsit que se sumaven a les 4 ja existents, repartides en base a un estudi de les zones més afectades pels robatoris. A més a més, es reforçava la presencia d’efectius dels cossos i forces de seguretat, incloent un important increment de la presencia de la Policia Local al disseminat, on tot i no tenir competència directa dues patrulles específiques han realitzat més de 2000 hores dedicades al control i vigilància durant els primers mesos de l’any.

A la Junta de Seguretat s’explicava que amb la posada en marxa de les càmeres, la col·locació de les quals finalitzava en abril, s’espera seguir millorant els resultats, i es constatava el manteniment tant de la resta de mesures dispostes per reforçar la vigilància al disseminat com de la recomanació a la ciutadania de que col·labore alertant telefònicament de moviments o actituds sospitoses.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Un Pla de Xoc que permetrà reduir a un mes les valoracions de la Dependència en 2020

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un Pla de Xoc que permetrà reduir a un …