728×90 caixa onti
Home > Economia > La Plataforma per la Reindustrialització participa en unes jornades sobre empresa i territori

La Plataforma per la Reindustrialització participa en unes jornades sobre empresa i territori

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL, IBIAE i FEDAC (representants empresarials de les Comarques de la Vall d’Albaida, la Foia de Castalla i l’Alcoià-Comtat) participarà dijous que ve, 6 d’octubre, en la Jornada “La cohesió territorial, camí cap a la cohesió social i econòmica”, organitzada per l’Institut d’Estudis Ignasi Vilallonga d´Economia i Empresa, en la Seu de Baleària a Dénia.

La Jornada s’inaugurarà a les 18 hores, amb la intervenció de l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per a donar pas al primer dels tres temes que es tractaran en la mateixa, “L’orientació territorial a la política econòmica: indústria i turisme”. Aquest serà presentat per l’analista financer Rafael Beneyto i en ell intervindran el catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat d’Alacant, Josep Antoni Ibarra i el director general de Consorci València 2007, Vicent Llorens.

Seguidament, presentat per l’economista Nestor Novell, es passarà a tractar l’estratègia territorial valenciana, amb la participació de dos destacats càrrecs de la Generalitat relacionats amb la matèria, Josep Vicent Boira, Secretari autonòmic d’habitatge, obres públiques i vertebració del territori de la Generalitat Valenciana, i Antoni Such, Director general d’administració local de la Generalitat Valenciana.

Finalment hi haurà una taula redona d’importants empresaris i agents econòmics i socials territorials en la qual es tractaran “Els pactes territorials entre agents econòmics i socials”. En ella participaran Rafael Pla, que representa a la “Plataforma per la Reindustrialització Territorial” (COEVAL-FEDACIBIAE); Sonja Dietz, per part de CEDMA; Rafael Juan, per FAES; Manuela Pascual, per CC.OO.; Raúl Rosselló, per UGT i els empresaris Joan Server (Rolser) i Jose Juan Fornés (Más y Más). Finalment, a les 20 hores, està prevista la cloenda, per part del Conseller d’Economia sostenible i nous sectors productius, Rafael Climent.

Des de la Plataforma per la Reindustrialització Territorial s’explica que s’aprofitarà la participació en aquesta Jornada “per a exposar el seu model d’unitat empresarial vinculat al territori, de caràcter supracomarcal i supraprovincial, basat en la sinergia existent entre els territoris industrials de la Vall d´Albaida, L´Alcoia – El Comtat i La Foia de Castalla. Aquest model, basat en la proximitat a la realitat empresarial de les seues Associacions, que tenen caràcter comarcal i intersectorial, ha de ser protagonista actiu al mateix nivell que els sectors i les empreses en la configuració de la nova patronal autonòmica, que en aquests moments ha de liderar la representació empresarial de la Comunitat Valenciana”.

Font: Plataforma per la Reindustrialització Territorial

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Benicolet millora l’accessibilitat dels seus espais públics amb ajuda de la Diputació

El municipi de la Vall d’Albaida ha rehabilitat també la pista poliesportiva municipal i ha iniciat un servei de menjador municipal amb els fons provincials