25/04/2024 - 3:43
Més

    L’Ajuntament recupera la visibilitat de l’Ermita de Sant Vicent

    Altres notícies

    La regidoria de neteja elimina plantes i arbrat que ocultava aquest element patrimonial del Segle XVI

    La regidoria de Neteja de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aclarit el perímetre de l’Ermita de Sant Vicent, eliminant arbustos, matolls i plantes que ocultaven aquesta edificació del segle XVI que es troba a l’antic Camí Vell a Xàtiva, hui carretera CV-650, a l’altura del polígon industrial de Sant Vicent.

    Segons explicava el regidor de neteja, Manuel Cuesta, “des de l’Associació Cultural La Nostra Terra se’ns va comunicar que la vegetació ocultava cada volta més aquest element del patrimoni local, que amb el pas del temps ha quedat envoltada d’edificacions industrials i empresonat enfront la carretera. Per tal d’evitar la sensació d’abandonament que donava, i per recuperar la imatge d’aquest element patrimonial, vam decidir actuar”, assenyala el regidor.

    L’ermita, que es de propietat eclesiàstica i depèn de la Parròquia de Sant Carles, data de l’any 1512. Es tracta d’un senzill temple rectangular d’estil popular, construït en maçoneria reforçada amb contraforts. Es tracta d’una ermita que protocolàriament era important, ja que era en aquest lloc on eren rebudes en primera instància les autoritats que arribaven a Ontinyent des d’altres poblacions.  Fins la dècada dels 60 del segle XX es feien misses en aquest recinte, però el pas dels anys va produir un important desgast a alguns dels seus elements.

    Segons explica el president de l’Associació Cultural La  Nostra Terra, Manuel Requena, “a la dècada dels 90 l’edificació apuntava a ruïna, tant l’ermita com la casa de l’ermità que hi ha adjacent, també datada al segle XVI. A més a més van desaparèixer les reixes de ferro de la part posterior, i una valuosa imatge policromada de Sant Vicent, el sostre havia caigut i les parets estaven a punt de caure també, i tot apuntava a un nou cas com el de l’Ermita de Sant Onofre, que es va perdre als anys 60”, recorda.

    En vista de l’estat en que es trobava l’ermita de Sant Vicent, La Nostra Terra va posar en marxa a finals de l’any 2000 una campanya per consolidar-la, anomenada “Salvem Sant Vicent”, a la qual es va implicar empreses, particulars i administracions, fent l’Ajuntament d’Ontinyent una destacada aportació per fer les obres a partir d’un projecte integral que es va presentar en gener de 2001, “i que no està acabat del tot, ja que falta acabar de rematar l’obra per dins de l’ermita i també adequar els seus voltants”, explica Requena.

    Cal recordar que els terrenys de l’ermita limiten amb els que han d’acollir la construcció del nou Hospital General d’Ontinyent, pel que La Nostra Terra ja va plantejar al consistori la conveniència d’integrar aquest entorn en l’adequació global a dur a terme a la zona. Als últims anys havien crescut als voltants de l’ermita plantes amb un tamany i volum tal que inclús dificultaven l’accés per l’entrada original, on no es podia ja arribar a peu en condicions. A més algunes de les plantes eren figueres, l’arrels de les quals podien fer malbé l’edificació. “Eliminar la vegetació i fer visible la millora que es va fer a principis d’aquest segle era una intervenció necessària, i agraïm la ràpida resposta de l’Ajuntament a la nostra petició. Esta intervenció ajuda a posar en valor una ermita que per la seua antiguetat, història i ubicació mereix poder ser admirada pels veïns i visitants” conclou el President de La Nostra Terra.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -