amic ficcions
Home > General > Intervencions forestals a 68 hectàrees afectades a l’incendi de 1.994 a Ontinyent

Intervencions forestals a 68 hectàrees afectades a l’incendi de 1.994 a Ontinyent

Des de 2011 l’Ajuntament ha posat en marxa 4 brigades forestals que han donat treball a 23 brigadistes.

El regidor de Sostenibilitat destaca la importància d’afavorir i consolidar la recuperació de les serres del terme “en un moment clau” per al seu futur.

 

 

L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat l’actuació d’ajuda a la regeneració natural que s’ha estat realitzant des del passat 15 de desembre a 5 hectàrees del terme que es van veure afectades per l’incendi de 1994. En concret, una brigada forestal posada en marxa a través del programa “Ezonai” del Servef (finançada en un 80% amb fons europeus) i formada per 4 persones, ha estat realitzant tasques d’aclariment i poda en pinar de regeneració forta en la zona de Fuset.

Amb esta actuació, l’Ajuntament ha intervingut en un total de 68 hectàrees de superfície forestal en els últims 4 anys principalment en treballs de conservació, de tasques d’ajuda a la regeneració natural. El regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, ha destacat la importància “d’afavorir i consolidar la recuperació de les serres del terme en un moment clau per al seu futur, perquè l’estat en que es troben el risc d’incendi és molt elevat, i davant les mancances de la gestió forestal de la Conselleria havíem d’actuar”, destacava.

 

Els treballs en esta superfície forestal han estat realitzats per un total de 4 brigades, que han servit per donar ocupació a un total de 23 treballadors: 9 en la brigada EMCORP, 4 de la brigada PAMER, 5 del Pla d’Ocupació 2013 del Govern d’Ontinyent, i ara altres 4 de la brigada EZONAI.

 

Tasques d’aclariment i poda, desbrossaments, eliminació de pins cremats, repoblacions o creació de franges de seguretat han estat algunes de les tasques dels treballadors d’estes brigades, als que el regidor agraïa “l’excel·lent treball i gran compromís mostrat, realitzant estos treballs tan durs físicament però tan necessaris”, destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El pont de Sant Vicent, estrena enllumenat amb ajuda de l’IVACE

49 punts de llum LED es complementa amb millores en la zona verda adjacent i el mur que delimita la carretera