728×90 caixa onti estiu
Home > General > La Guàrdia Civil imparteix en la Societat de Festers d’Ontinyent una conferència sobre l’ús d’armes

La Guàrdia Civil imparteix en la Societat de Festers d’Ontinyent una conferència sobre l’ús d’armes

El passat 28 d’abril es va realitzar una conferència per part de la Guàrdia Civil a la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent, en el saló d’actes d’aquesta societat, situat en la Plaça de Baix.

La conferència va tenir com a ponent al Cap 1r de la Intervenció de la IAE de Xàtiva, acompanyat pel Tinent adjunt de la Companyia de Xàtiva i per part de la Societat de Festers van assistir el president, José Rafael Sanchis Vicedo, el secretari, Vicente Pla Vaello, i la resta de la Junta de la Societat de Festers d’Ontinyent, assistint un total aproximat de cent vint persones.

EconomyCash Juny

En la conferència es va exposar com a tema principal l’ús d’armes d’avantcàrrega en la via pública, i concretament en legislació aplicable, en no haver sigut prorrogada en desembre del 2016 la Resolució de la Delegació del Govern de data 8 de març de 1999, havent quedat per tant emparats pel Reglament d’Armes (RD 137/1993), el Reglament d’Explosius (RD 230/1998) i el Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria (RD 989/2015), els quals no posseeixen una normativa especifica per al cas.

També cal considerar la posterior entrada en vigor, el passat 5 de març del 2017, del nou Reglament d’Explosius (RD 130/2017), el qual deroga l’anterior Reglament d’Explosius (RD 230/1998) i afegeix, entre altres, la ITC 26 sobre “Manifestacions Festives amb ús d’armes d’avantcàrrega” la qual entrarà en vigor el 31 de desembre del 2018.

Aquesta xarrada va estar encaminada a explicar la normativa aplicable en les pròximes festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, que transcorreran del 24 al 28 de l’agost vinent.

Entre les obligacions a les quals es veuran compromesos els festers, se’ls va matisar la d’obtenir la corresponent Llicència d’armes d’avantcàrrega, tal com especifica l’actual Reglament d’Armes en el seu article 107, així com la possibilitat d’acollir-se a la ITC 26, si bé aquest acolliment aniria acompanyat de la total aplicació de la mateixa.

Font: Guàrdia Civil

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Bons resultats per als atletes de l’escola del CAVA

Una vegada començat el nou curs per a l’escola del CAVA-Stocklogistic, els nostres atletes continuen …