728×90 caixa onti
Home > General > El Foro I+T converteix Ontinyent en punt de trobada de les “Smarts Cities” valencianes

El Foro I+T converteix Ontinyent en punt de trobada de les “Smarts Cities” valencianes

Ontinyent ha estat hui punt d’encontre de les “Smarts Cities” valencianes amb el seu 6é Foro I+T, promogut per l’Ajuntament amb el suport del clúster Innovall, on ajuntaments de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació i empreses han posat en comú els seus avanços en matèria d’innovació i tecnologia.

Al Foro, que tenia lloc al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el President d’Innovall, Rafael Pla, coincidien en destacar la importància de la col·laboració públic-privada per aconseguir ciutats més avançades i sostenibles. En aquest sentit Jorge Rodríguez apuntava que “la innovació ha de ser inherent als ajuntaments, i estos requereixen d’empreses que desenvolupen els productes. La implicació d’Innovall i COEVAL ha estat fonamental al treball realitzat per fer d’Ontinyent una ciutat referent, que pot acollir hui esdeveniments com aquest o com la reunió de la Xarxa de Ciutats Valencianes de la Ciència i la Innovació reconegudes pel Ministeri”, manifestava.

Rafael Pla apuntava per la seua part en què “la innovació sense cooperació és impossible en un canvi d’època on l’economia circular és fonamental”. Pla agraïa el suport de l’Ajuntament i de l’Alcalde Jorge Rodríguez, per a incidir en què “del lideratge, la creativitat i la visió compartida hem de traure endavant projectes com els que venim impulsant a Ontinyent. Les Smarts Cities hem d’aconseguir que els avanços arriben a tots els ciutadans amb una tecnologia el més fàcil i senzilla possible”, assenyalava.

Al Foro I+T, s’ha tractat de reunir per una banda a les administracions locals valencianes reconegudes com a Ciutats de la Ciència i la Innovació, per donar visibilitat de les polítiques i models de gestió municipal innovadors posats en marxa per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, a més de propiciar la col·laboració entre els diferents ajuntaments per millorar el potencial innovador.

Així, s’ha comptat amb la presència dels alcaldes de Gandia, Vila-Real, Almussafes, Torrent o Salinas, a més de regidors d’altres municipis com Alcoi o Villena, que han exposat les seues experiències i iniciatives com a Ciutats per la Ciència i la Innovació. Entre les diferents exposicions ha destacat la presentació d’una ferramenta de Realitat Virtual que servirà per a promocionar la ciutat d’Ontinyent d’una manera més atractiva, innovadora e immersiva a través de pantalles o dispositius de telefonia mòbil.

Per altra banda, han participat empreses de caràcter innovador i tecnològic associades a INNOVALL, que ofereixen solucions, productes i servicis factibles d’implantació a municipis que estan en camí de transformar-se en municipis avançats i sostenibles, com ara una proposta d’implantació de plataformes de Smart City integrades amb solucions verticals; un sistema de recollida de contenidors de reciclatge; o sistemes d’eficiència energètica o solucions de Marketing WiFi per a comerços, entre d’altres.

La jornada comptava també amb la intervenció del regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, que posava en valor la importància que la innovació siga aplicada de manera transversal a totes les àrees de gestió dels ajuntaments.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ajuntament i Diputació posen a punt la Casa de Cultura d’Ontinyent per acollir grans exposicions

L'obra ha suposat una inversió de 360.000 euros cofinançats al 50% pel programa d’Inversions Financerament Sostenibles