728×90 caixa onti
Home > General > Es redueixen en un 65% les infraccions penals al disseminat d’Ontinyent

Es redueixen en un 65% les infraccions penals al disseminat d’Ontinyent

Les infraccions penals a Ontinyent han baixat en un 65% al disseminat en l’últim any, i d’un 3’1% al casc urbà, consolidant un descens en aquest últim cas per cinquè any consecutiu. Així quedava palès hui a la reunió de la Junta de Seguretat d’Ontinyent que presidia l’alcalde, Jorge Rodríguez, i a la que participaven la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, i responsables de la Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil.

Jorge Rodríguez ha rebut amb satisfacció unes dades “que constaten la gran tascai la coordinació en el treball de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i la Policia Local”, manifestava. Estes xifres han servit perquè la taxa de criminalitat a la ciutat, d’un 17’6 x 1000 habitants en 2015, haja baixat a 17 x1000, consolidant Ontinyent com una de les ciutats més segures d’Europa, un aspecte que ja es va destacar al seu dia des de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana (cal recordar que actualment la taxa a Espanya és del 45×1000 i al conjunt d’Europa del 61×1000).

Les dades aportades per la Policia Nacional mostren també un augment de l’eficàcia policial (quantitat d’aclarits en relació a les infraccions comeses) en un 49%, de les detencions en un 18’4%, dels delictes contra el patrimoni en un 9%, els robatoris amb violència en un 75% i els robatoris amb força en vivendes i empreses en un 19%. Els furts també han baixat en un 10’54% i els delictes lleus en un 5’47%.

La Guàrdia Civil, per la seua banda, ha constatat un descens en un 65% i 101 casos de les infraccions penals al disseminat, a més d’un augment en la quantitat de fets aclarits, i descensos en robatoris agrícoles i de cables de coure. A la Junta de Seguretat s’ha destacat també l’augment d’activitats formatives i informatives, tant de les xerades de la Policia Nacional en col·legis i associacions com de la Policia Local en aspectes com el foment de l’educació vial o la prevenció d’estafes. A més a més, el Servei de mediació Policial impulsat per la regidoria de Seguretat ha registrat un índex de resolució del 85% dels casos.

A la reunió es tractaven també altres temes, com el reforç dels les forces i cossos de seguretat de l’estat per a la festa del Bou. L’alcalde explicava que “la resposta ha estat afirmativa i tindrem reforç de Policia Nacional i Guàrdia Civil tant en estos caps de setmana festius com per a la campanya de Nadal”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PSPV-PSOE d’OntinyentPSPV-PSOE celebra els resultats de les eleccions

Torró:“Hem contribuït a que la societat continue avançant”.