ua 2018
Home > General > Enllumenat retira al barri de San José deu fanals en partir-se la seva base per la corrosió de l’orina dels gossos
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enllumenat retira al barri de San José deu fanals en partir-se la seva base per la corrosió de l’orina dels gossos

Un total de 10 fanals d’enllumenat públic estan sent retirades per part de la regidoria d’Enllumenat de l’ajuntament d’Ontinyent per procedir a la seva posterior reparació ja que es troben en mal estat per la contínua exposició a l’orina dels gossos, la qual cosa ha provocat en totes elles una corrosió a la seva base que queda partida amb el consegüent perill que suposa.

La fanals que estan sent retirades per a la seva posterior remodelació i recol·locació estan situades al barri de San José; una d’elles al carrer Pari Lluis Galiana, tres en Escultor Julio Capuz, cinc fanals al Carrer Pio XII i una en José Iranzo.

Tal com ha explicat el regidor d’Enllumenat, Paco Penadés, “els treballs es basen en la retirada dels fanals afectats, el seu trasllat al taller metàl·lic per procedir al seu sanejament i reconstrucció de les bases i posterior pintat de tot el fanal”. Finalment, detalla Penadés, es resituen mitjançant grua i es tornen a connectar a la xarxa de subministrament elèctric.

Quant al cost aproximat dels treballs que s’estan realitzant pel que fa al taller metàl·lic i la pintura anticorrosión ascendeix a un total d’1.500 euros als quals caldria afegir la grua i la mà d’obra dels operaris municipals que, tal com assenyala el regidor d’enllumenat, en ser treballadors municipals suposa un important estalvi en el total de la intervenció duta a terme.

Paco Penadés ha comentat que el mal estat en el qual es troben les base d’aquests fanals suposen un greu perill per a la seguretat, ja que es podria donar el cas de caiguda i els consegüents desperfectes materials i fins i tot humans. cal recordar que en el mes de juliol ja van ser retirades dos fanals del carrer Pio XII en detectar-se el perill que suposaven.

Els treballs de retirada per a la seva posterior recol·locació s’estan realitzant amb la major celeritat possible per no interferir en demasía en el funcionament normal del servei als veïns als quals Paco Penadés ha agraït la seva col·laboració i comprensió davant les molèsties que causa la substitució dels fanals. Al mateix temps, des de la regidoria d’Enllumenat, s’ha realitzat una crida a la necessitat d’una major conscienciació perquè s’utilitzin les zones habilitades per a gossos i s’eviti la deterioració de fanals i altres elements de mobiliari urbà.

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Home de la manta de Bocairent recupera el seu esplendor

L’escultura de l’Home de la manta que presideix l’entrada al nucli urbà de Bocairent acaba …