728×90 caixa onti
Home > General > Els usuaris de “Majors Actius” participen d’una ruta sobre personatges il·lustres d’Ontinyent

Els usuaris de “Majors Actius” participen d’una ruta sobre personatges il·lustres d’Ontinyent

Al voltant d’una trentena de persones han participat aquest dimarts en una ruta guiada sobre personatges il·lustres de la ciutat, inclosa al programa “Majors Actius” que impulsa l’Ajuntament d’Ontinyent per fomentar un envelliment actiu i saludable per als majors de 55 anys.

La ruta donava inici al Palau de la Vila i continuava pel carrer del Regall, la Plaça Major i els carrers Gomis i Maians, en un recorregut on es descobrien curiositats, anècdotes i detalls al pas per diferents cases senyorials i espais del casc històric, parlant de personatges com Enrique Puigmoltó, considerat el pare biològic del Rei Alfonso XII; Lluis Maians i Miguel Osca, qui van ser Ministre al SXIX; Vicent Rodríguez, l’últim dels barons de Santa Bàrbara; el militar Joaquín Llorens, creador del “fusil Llorens”; i el músic Gomis, l’artista més internacional de la història de la ciutat i conegut compositor de l’himne de la II República.

La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, explicava que “aquesta ruta és molt interessant perquè de vegades no coneguem tot allò que té la nostra ciutat i la història que compta. A més, aquesta activitat dóna continuïtat a altres accions que l’Ajuntament ha impulsat per fer valdre els nostres personatges més importants com va ser l’exposició ‘Il·lustres Desconeguts i Oblidats d’Ontinyent’, que encara està present al consistori, o les celebracions de l’Any Gomis o l’Any Cervino”, manifestava.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

S’inicien els treballs previs per desenvolupar la inversió de 5 milions d’euros amb el programa europeu EDUSI

L’Ajuntament accepta una subvenció de 2’5 milions i es compromet a aportar la mateixa quantitat per millorar en aspectes com tecnologia, economia, medi ambient o inclusió social