728×90 caixa onti estiu
Home > Destacat > El TSJCV anul·la la construcció de la Planta de residus animals de la Pobla del Duc
Foto de Jordi Casanova per a TVDigitalOntinyent

El TSJCV anul·la la construcció de la Planta de residus animals de la Pobla del Duc

La Vall d’Albaida respira tranquil·la. La secció primera de la sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha donat la raó a l’Ajuntament de la Pobla del Duc i anul·la la Declaració d’Interés Comunitari de la planta de residus animals. Per al conseller de Medi Ambient de la Mancomunitat i alcalde de Bèlgida, Diego Ibáñez, «és la millor notícia que ens podien donar contra una planta que afectava a tota una comarca que prefereix desenvolupar activitats respectuoses amb el nostre privilegiat patrimoni natural». Ibáñez, que va ser un dels alcaldes denunciat per participar en les mobilitzacions contra la planta, assenyala que «hem d’estar molt agraïts a l’Ajuntament de la Pobla del Duc i el seu equip de juristes per demostrar als tribunals la irregularitat de la concessió de la Declaració d’Interés Comunitari per part de Conselleria que impossibilita la construcció de la planta».

El recurs de la Pobla del Duc es fonamentava en la impugnació de les resolucions tant de la conselleria d’Infraestructures, que atorgava la DIC a la empresa SIG renovables per a la instal·lació d’una planta de subproductes d’origen animal, com la del director general d’Avaluació Ambiental per la inexistència d’accés rodat, subministres d’aigües i energia elèctrica, així com la nul·la explicació sobre la ubicació en sòl no industrial per part dels interessats, circumstàncies que han quedat acreditades. Alhora, s’ha qüestionat el procediment administratiu per obviar de manera clara certs factors que destapen les mancances del projecte, com ara la invalidesa dels informes remesos per l’anterior alcalde en funcions.

EconomyCash Juny

Ibáñez asselanyala que «A la fi, han estat els tribunals els que han donat la raó a un projecte que suscitava el rebuig ciutadà a la Vall d’Albaida com demostra la creació de la plataforma, les mobilitzacions convocades o la proposició no de llei presentada en les Corts en octubre de 2014 perquè se suspenguera el projecte, accions totes que el govern del PP va ignorar» i expressa de nou «la satisfacció perquè s’enterra un projecte perjudicial i perillós per a la Vall d’Albaida pels danys que haguera causat i la seua irreversibilitat».

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

2.800 places de pàrkings públics per atendre la demanda en festes

Ontinyent atendrà la demanda d’estacionament en festes amb un total de 2.800 places de pàrkings …