Home > Destacat > El temporal de pluges deixa inundacions, despreniments i carrers tallats a Ontinyent

El temporal de pluges deixa inundacions, despreniments i carrers tallats a Ontinyent

El temporal de anunciat per al ha descarregat amb força a aquesta passada nit i matinada, deixant grans quantitats d’. Davant aquesta situació, des de les 12 hores de la passada nit s’han portat a terme treballs de manteniment per garantir el correcte estat de les diferents vies i camins del municipi. Entre els successos de la nit s’han registrat despreniments de terra al Camí de la Puríssima, al voltant de les 2 hores de la matinada.

Les precipitacions, que han continuat caient amb força, han obligat a prendre la decisió, al voltant de les 7 hores del matí, de suspendre les classes durant tota la jornada. A més, la gran quantitat d’aigua que arribava des del naixement del riu ha fet que aquest es desbordara al seu pas per la localitat durant el matí, fet que ha obligat al desallotjament de les vivendes de la Cantereria. Un total de 30 persones han abandonat les seues cases per precaució, de les quals 15 han sigut traslladades a l’, i altres han sigut acollides per familiars. A migdia s’ha confirmat el descens de fins a un metre del cabdal del Clariano.

L’aigua acumulada també ha provocat inundacions, com la que s’ha registrat a la planta baixa del CEIP Carmelo Ripoll o en del disseminat, i ha fet que els diversos accessos a la ciutat, des de i Fontanars dels Alforins, es veieren afectats. També ha sigut complicada la circulació en diferents camins de , on ha sigut necessària la intervenció de màquines.

En total, la ciutat ha recollit, fins al moment, uns 200 litres per metre quadrat. Es tracta, per tant, d’una situació excepcional que no es registrava a Ontinyent des de l’any 1982. Des de l’Ajuntament s’ha demanat novament precaució a la ciutadania, a la vegada que s’ha agraït la tasca realitzada pel cos de bombers i els cossos de seguretat.

Cal apuntar que l’Agència Estatal de Meteorologia, AEMET, ha activat per a hui l’avís de risc extrem per pluges (color roig) a la zona sud de València. Per a qualsevol incidència el telèfon d’ de la és el 112.

Relacionats

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

Comença l’exhumació dels nínxols 266 i 267 del cementeri d’Ontinyent

Hui s’han iniciat els treballs d’exhumació en el cementeri municipal d’Ontinyent, finançats per la Diputació …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *