728×90 caixa onti estiu
Home > General > El MAOVA acull l’exposició “EIXEMPLART: Un món sense abelles”

El MAOVA acull l’exposició “EIXEMPLART: Un món sense abelles”

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida (MAOVA) acull l’exposició “Un món sense abelles”. Produïda pel Museu Valencià de la Mel de Montroi, tindrà lloc del 14 de juliol al 18 de setembre de 2016.

Es tracta d’una mostra artística en què tretze artistes valencians, a partir de la pregunta “si desaparegueren les abelles, quin ús tindrien els ruscos?”, transformen un rusc Layens en art. Els artistes participants a la mostra han manipulat al seu gust l’interior i l’exterior d’aquestes caixes d’abelles, utilitzant efectes sonors i lumínics, realitzant escultures i pintures diverses, i aplicant diferents tècniques artístiques com el gravat, la serigrafia o l’anomenat art tèxtil, entre d’altres.

EconomyCash Juny

Aquesta exposició presenta un missatge directe i inquietant: la pol·linització de les flors és vital per a la nostra alimentació i per a la biodiversitat, però les abelles, unes de les principals encarregades d’aquesta missió, estan desapareixent. Entre altres factors, moren per l’agricultura industrial i l’ús de plaguicides tòxics. La mostra destaca la urgència i la necessitat de canviar el model de l’agricultura industrial per una agricultura ecològica.

La pol·linització per insectes és fonamental per a la seguretat alimentària i per a la biodiversitat. D’ella depén la producció de més d’una tercera part dels aliments a escala mundial i vora el 90% de les plantes silvestres amb flor.

En l’àmbit europeu, el 84% dels 264 cultius depén d’aquest tipus de pol·linització. Un estudi recent de l’entitat ecologista Greenpeace demostra que el 70% dels principals cultius per al consum humà produïts a l’Estat espanyol depenen també de la pol·linització per insectes. Cultius tan importants per a l’agricultura com les bresquilles, els melons, els melons d’Alger, els cogombres, les pomes, les carabasses, les carabassetes, les peres, els gira-sols, les ametles, les cireres…, per citar només alguns cultius d’una immensa llista, no serien viables sense els insectes pol·linitzadors.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

6 rutes turístiques gratuïtes per al mes d’agost

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de Turisme ha programat per al mes d’agost …