728x90px fitur 2018
Home > Destacat > El Judici de la Trama Gürtel investiga dos actes del PP d’Ontinyent celebrats en 2007
Imatge d'arxiu

El Judici de la Trama Gürtel investiga dos actes del PP d’Ontinyent celebrats en 2007

El pròxim 13 de març de 2017 arranca el judici de les peces 1, 2 i 6 del Cas Gürtel, contra cinc dirigents del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i diversos empresaris, per un presumpte delicte electoral comés durant la campanya de les eleccions municipals, autonòmiques i generals celebrades en 2007 i 2008.

Entre els actes investigats per la Justícia, es troben dos esdeveniments organitzats a Ontinyent l’any 2007, durant la campanya de les eleccions municipals i autonòmiques on el PP local va obtindre 8.432 vots i una majoria absoluta d’11 regidors i el PP autonòmic va aconseguir una majoria absoluta de 54. Els dos actes investigats són un dinar amb 580 comensals, valorat en 10.853 euros i planificat per l’empresa Orange Market, organitzadora dels actes del PP en aquell moment, i l’acte central de la campanya  a Ontinyent d’aquestes eleccions, amb un cost de 5.578 euros.

Aquests dos i la resta d’esdeveniments de campanya investigats són sospitosos d’haver-se pagat, presumptament, de forma dual per part del PP. Així ho apuntava el jutge instructor de la causa, José de la Mata, qui explicava que la quantitat de diners per acte permesa per llei es pagava de forma legal i la resta de forma aliena al circuit legal. A més, part del deute que el PP anava contraent amb l’empresa organitzadora dels actes, Orange Market, era abonat per diferents empresaris amb factures falses de treballs mai realitzats.

La vista arrancarà en març i s’espera que es prolongue fins al 12 de maig.

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal

Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

El musical “El gat amb botes” arriba a Ontinyent el pròxim 4 de febrer

Diumenge 4 de febrer, la sala Gomis d’Ontinyent acollirà l’espectacle musical infantil “El Gat amb …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *