728×90 caixa onti estiu
Home > General > El Consell de Ciutat i el CES d’Ontinyent debaten la modificació de les ordenances fiscals per a 2016

El Consell de Ciutat i el CES d’Ontinyent debaten la modificació de les ordenances fiscals per a 2016

El document definitiu replega també suggerències d’entitats i associacions presents als consells sectorials i el Consell de Ciutat

El regidor d’Hisenda destaca la importància d’aprofitar les ordenances fiscals com a eina per ajudar a les famílies, crear llocs de treball i reactivar l’economia

EconomyCash Juny

El Govern d’Ontinyent incorporarà propostes de tots els partits a les ordenances fiscals de 2016. El document definitiu replega també suggerències d’entitats i associacions presents als consells sectorials (Consell Municipal de Cultura, Consell d’Esports, Consell Veïnal), i finalment ahir al Consell Econòmic i Social (CES) i el Consell de Ciutat.
La proposta, que va ser remesa en data 13 d’octubre per a que es presentaren suggerències o propostes fins al 26 d’octubre, va ser debatuda ahir al CES i al Consell de Ciutat. En la sessió del CES presidida per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que acudia acompanyat pels coordinadors de les àrees de Política Econòmica, Pablo Úbeda, i de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, es va explicar la proposta de la regidoria d’Hisenda així com les diferents propostes de la resta de partits polítics.
El també regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, manifestava que amb estes novetats “el Govern d’Ontinyent segueix aprofitant les ordenances fiscals com a eina per ajudar a les famílies, crear llocs de treball i reactivar l’economia, una línia que ja vam encetar a la legislatura anterior i en la que seguim treballant per fer noves passes en favor de les persones”, destacava.

A la proposta definitiva s’inclouran 2 propostes de les 4 plantejades per Compromís; 3 de les 5 presentades per EUPV. També moltes de les propostes que el PP va plantejar al seu escrit coincideixen amb els plantejaments als quals s’havia vingut treballant des del Govern d’Ontinyent i que han estat finalment reflectits a la proposta d’ordenances. En el Consell de Ciutat, el portaveu del grup municipal de Ciutadans va mostrar el seu suport a les porpostes del Govern d’Ontinyent de bonificar diferents tributs i crear un compte tributari local.

Joan Sanchis, recordava que l’impost de bens immobles (IBI) és un dels protagonistes d’esta revisió, amb una bateria de noves bonificacions: rebaixa general del 10% de l’impost per a tots els casos, noves bonificacions de fins al 50% per a les empreses ja existents que creen llocs de treball indefinits i del 90% per a les famílies nombroses de categoria especial, així com bonificacions per a les vivendes que aposten per energies renovables.

Altres de les novetats destacades són la creació d’un Compte Tributari Local que permetrà a veïns i empreses el pagament dels seus tributs municipals en 12 quotes al llarg de l’any i sense interessos; o l’eliminació de la taxa d’utilització del Teatre Echegaray i la Sala Gomis per potenciar l’activitat cultural, entre d’altres.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Joan Sanchis convida a una reunió als alcaldes de la comarca

El diputat per La Vall Ens Uneix ratifica la voluntat del seu partit “de ser la veu de la nostra comarca a la institució provincial i treballar colze a colze amb els ajuntaments”