728×90 caixa onti estiu
Home > General > Comencen les obres del nou col·lector al Camí de la Moneda d’Ontinyent

Comencen les obres del nou col·lector al Camí de la Moneda d’Ontinyent

L’actuació està pressupostada en 900.000 euros i evitarà els problemes de circulació que registra la zona durant els episodis de fortes pluges

L’obra inclosa al PIP de la Generalitat s’ha retardat durant mesos en haver-se declarat en concurs de creditors l’empresa adjudicatària

EconomyCash Juny

Aquest proper dilluns començaran a Ontinyent  les obres que dotaran d’un nou col·lector d’aigües pluvials al Camí de la Moneda, una important actuació que posaran fi als problemes d’embassament d’aigües als quals s’enfronten els veïns de la zona cada vegada que es donen episodis de fortes pluges.

La intervenció podrà dur-se a terme després que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient Urbanisme i Habitatge signaren esta setmana l’acta de replanteig de les obres, incloses al Pla d’Inversió Productiva de la Generalitat Valenciana i que s’han retardat degut als problemes de l’empresa adjudicatària inicial, BM3 Obres i Serveis SA, que es va declarar en concurs de creditors, i que després de diverses vicissituds ha cedit l’obra a l’empresa Construcciones Francés, SA.

“És una actuació molt rellevant per l’impacte positiu que tindrà a la zona i per la inversió que suposa, de al voltant de 900.000 euros”, destaca l’alcalde d’Ontinyent, qui explica que són unes obres “complexes”, per la zona a la qual afecten, ja que recorre el camí d’accés al Col·legi La Concepció, i dona accés a nombroses residències particulars.

El Camí de la Moneda es troba pavimentat en la seua totalitat amb aglomerat asfàltic, i a excepció del tram final del camí, on hi ha un tram de col·lector unitari d’aigües fecals i pluvials, el camí no disposa de xarxa d’evacuació d’aigües pluvials que procedeixen d’aproximadament 1.000.000 metres quadrats de superfície, ja que s’ha convertit en la via d’evacuació d’aigües pluvials d’una important zona del disseminat al nord de la ciutat.
Per evitar al màxim les molèsties a la comunitat educativa del centre i als veïns durant les obres, l’actuació es desenvoluparà en dues fases. La primera comença aquest dilluns 23 d’abril, i es farà en la zona de la part superior del camí, perllongant-se fins al mes de juny, quan finalitze el curs escolar. Ja en juliol i agost es durà a terme la segona fase, al tram que afecta a l’accés al col·legi, en ser uns mesos als quals les molèsties seran menors. Les obres tenen un termini d’execució total de 6 mesos, i es realitzaran de manera que no suposen cap problema per a la realització de l’acte de la “Baixà del Crist”, un dels més destacats dels les festes de Moros i Cristians. Durant tot el temps que duren les obres hi haurà previst itineraris alternatius, que estaran degudament senyalitzats en tot moment.

Les obres consistiran en la instal·lació d’un nou col·lector compost de canonades de formigó armat que anirà connectat amb la galeria transitable existent al final del camí, i que aboca les aigües directament al barranc de la Puríssima. A més, estan projectats embornals que conduiran l’aigua en superfície fins a l’esmentat col·lector, realitzant-se també un col·lector de menor tamany per a la xarxa d’aigües fecals. Els treballs finalitzaran amb la pavimentació amb aglomerat asfàltic de tota la superfície del camí una volta finalitze la instal·lació dels nous col·lectors.
La regidora de Territori, Rebeca Torró assenyalava que “des del Govern d’Ontinyent som conscients que es tracta d’una obra molt complexa i que afecta a una via molt utilitzada pels veïns, sobretot en estiu, i per això s’ha intentat fer-la de la manera que afecte el menys possible a la ciutadania, a la qual demanem disculpes per les inevitables molèsties que comporta una actuació com aquesta”, concloïa la regidora.

Paral·lelament a esta actuació, l’Ajuntament ha autoritzat a l’empresa subministradora de Gas Natural per a que procedisca a realitzar la canalització de gas a peu de parcel·la a la zona, evitant així l’alçament del ferm per a fer esta actuació en el futur.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

60 blocs de formigó de 1’2 tones per a la “Setmana Gran”

60 blocs de formigó dels anomenats “New Jersey”, de 2m d’ample per 0’90m d’alt i …

Un comentari

  1. Avatar

    Esta Obra del camí Moneda que es la mateixa Pujada del Camí a Santa Anna, que amb este nom el coneix tot el poble, li fa falta: VORERA peatonal i AMPLARIA Viaria. Seria correcte fer l’ ampliació per als vianans de les casetes, de Festers del Crist, pujada i baixada del Crist, xiquets i dones que pujen i baixen de fer l’Estacions de Setmana Santa, excursions a l’ermita. Es temeraria la circulació peatonal per este camí també anomenat de La Moneda.