728×90 caixa onti
Home > General > ANIMA conmemora el Dia mundial del càncer de mama amb una conferència sobre la prevenció del càncer
Llaç Gegant contra el càncer de Mama.

ANIMA conmemora el Dia mundial del càncer de mama amb una conferència sobre la prevenció del càncer

ANIMA presentava aquest matí el calendari d’activitats per a l’últim trimestre de l’any. Una programació que comença amb la commemoració del Dia Mundial del Càncer de mama, que se celebra el 19 d’octubre.

Coincidint amb aquesta data, ANIMA oferirà a les 17:30 h. una xerrada en la Mancomunitat de Municipis en la que presentarà l’associació a les Ames de casa “Tyrius”.

El divendres 20 d’octubre a les 19:30 a la sala Gomis (multiusos), en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Hospital Lluís Alcanyís, tindrà lloc una conferència-taller sobre prevenció i diagnòstic precoç de càncer de mama, càncer de testicles i càncer de pròstata. A càrrec dels doctors Vicente Rosselló Bono, Victor Gozalbo Pérez i José A. Torró Richart, la cita tindrà un caràcter científic amb un enfoc més be divulgatiu per tal que els assistents tinguen una visió més clara i propera d’aquestes malalties. A més, es projectarà el documental “Centinelas del càncer de mama”, premiat al Festival de Cine de San Sebastian.

El dissabte 21 d’octubre està prevista la tradicional matinal commemorativa del càncer de mama a la plaça de la Concepció. Una cita pensada per a tota la família en la que hi hauran activitats per a tots els públics. Durant tot el matí els Juniors de Sant Josep realitzaran activitats i tallers per als més menuts. Des de les 10:00 fins a les 10:45 Ioga a càrrec d’Esport i Dansa, de 10:45 a 11:15 ‘La lactància pinta molt en la prevenció’ de la mà de Lligam. De 11:15 a 11:45 Funky per a xiquets impartit per Masters i de les 11:45 a les 12:15 Funky en família també de la mà de Masters.
A les 12:30 es recorrerà un Km solidari simbòlic entre la plaça Concepció i l’ajuntament amb tornada a la plaça de la Concepció, i una vegada allí, l’acte conclourà a les 13:00 amb la formació d’un llaç rosa gegant que omplirà la plaça i que la setmana següent penjarà del balcó de l’Ajuntament.

L’associació acabarà l’últim trimestre de l’any amb dos tallers a càrrec de la seua àrea de nutrició. El primer d’ells, titulat ‘Alternatives a l’entrepà d’embotit’, que tindrà lloc el divendres 27 d’octubre a les 19:00. I el segon amb el nom de ‘Nadal saludable’, serà el dissabte 16 de desembre a les 10:30. Els dos tindran lloc a la seu d’ANIMA i per assistir cal reservar prèviament.

Respecte als serveis continuats que la casa ofereix, destaquen en primer lloc les acollides (primera atenció al malalt i/o familiar per escoltar-lo i detectar les seues necessitats), els grups de suport per a malalts, específic per a dones malaltes de càncer de mama i per a familiars. Els grups de voluntariat, tant general (elaboració de manualitats per a la seua venda) com específic (acompanyament a malalts, etc.), el pilates específic per a malalts de càncer, el servei d’atenció psicològica, el servei d’assessorament jurídic (baixa laboral, incapacitat, etc.), servei d’assessorament per part de l’àrea de nutrició i plantes medicinals, les sessions grupals de meditació i de meditació amb concs tibetans així com el programa integral per a deixar el tabac que acaba de començar amb les places esgotades.

Des de l’associació també s’ha informat que la loteria de Nadal amb el numero 54.380 estarà a la venda a la seu des del 21 d’octubre en horari de 17:00 a 20:00 els dimecres i els dijous.

Font: ANIMA

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Innovall present al congrès d’Economia Circular i Innovació celebrat a Madrid

Després d'un procés de selecció, entre més de 3.000 candidats, va resultar escollit el President de INNOVALL, Rafael Pla, com un dels líders a nivell nacional