728×90 caixa onti
Home > General > Així serà la nova zona verda de 3000 m2 adjacent al Pont Nou d’Ontinyent

Així serà la nova zona verda de 3000 m2 adjacent al Pont Nou d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent està avançant en la creació d’una nova zona verda de 3.000 m2 adjacent al Pont Nou, al marge dret del riu Clariano. La realització de millores a l’entorn del riu va ser la segona proposta més votada per la ciutadania a “Ontinyent Participa 2017”, amb 2091 vots, que estava pendent d’obtenir les autoritzacions pertinents per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX). Una volta atorgades, el consistori ha pogut reprendre els tràmits per iniciar les obres, que esta setmana ixen a licitació per un import de 197.191,63 euros.

L’actuació s’executarà al marge a la zona compresa entre el Molí Descals i el Pont Nou, a la part baixa del solar resultant de l’enderroc de l’antiga fàbrica de Paduana. Es troba també adjacent al nou parking recentment creat en l’altra part del solar de l’antiga fàbrica, i tindrà accés des del final del carrer Músic Úbeda. Es tracta a més a més d’una de les intervencions dins del projecte “Riu Viu”, que també preveu actuacions entre els trinquets de Gomis i Maians, i les immediacions del Pont Vell també al marge dret del Clariano.

El regidor de Territori, Jaime Peris, destacava que “es tracta d’una intervenció que persegueix que la transició entre l’espai natural del llit del riu i la trama urbana siga intencionadament verda, facilitant l’ús com a espai d’esbarjo en un ambient natural, que així mateix enllace amb altres recorreguts culturals i turístics”, assenyalava. En aquest sentit, el regidor recordava que la zona d’actuació i el seu entorn concentren una important quantitat de bens amb valor patrimonial de reminiscència industrial, com el Pont Nou, l’antiga fàbrica de Revert, el Molí Descals, l’escorxador o la xumenera industrial de l’antiga fàbrica de Paduana.

“És a més a més una petició expressa de la pròpia ciutadania a través d’Ontinyent Participa, una intervenció en la que estàvem pendents de les autoritzacions de la CHX però que ara anem a executar com no podia ser d’altra manera, perquè les demandes ciutadanes d’aquest procés tenen un nivell d’execució del 100% per part del Govern d’Ontinyent”, afegia el regidor.

Segons consta al projecte bàsic i d’execució, la intervenció inclourà 711m2 de recorreguts per a vianants i superfícies pavimentades; 670 m2 d’explanades per a vianants no pavimentades; 1479 m2 de talussos i zones enjardinades, 112m2 d’escales i escalinates, i 50 m2 d’altres elements, per a un total de 3.022 m2. Es comptarà amb una plaça de caràcter més urbà que la resta de la intervenció, que servirà de connexió amb la ciutat i per a rebre als vianants des de la Plaça de la Concepció, permetent la contemplació del riu fins el propi llit sense accedir necessàriament a la zona d’esbarjo, que es projecta amb un caràcter més natural. L’equipament i mobiliari inclourà bancs, taules de berena i una zona de sorra infantil junt a un espai de jocs. També s’instal·larà enllumenat i una font. El termini estimat d’execució, una volta comencen les obres després del procés de licitació i adjudicació serà de 6 mesos.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Alcalde presenta les obres que invertiran 120.000 euros en millorar el CEIP RJV-La Solana

L’actuació contempla la substitució de les portes de fusteria exterior, protecció dels pilars de l’accés al centre i la reforma de les pistes esportives