728×90 caixa onti estiu
Home > Educació > 545.000 euros en millores al col·legi Vicente Gironés d’Ontinyent

545.000 euros en millores al col·legi Vicente Gironés d’Ontinyent

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la inversió de 545.000 euros en millores d’infrastructures al col·legi públic Vicente Gironés. Després de les gestions realitzades des del Govern d’Ontinyent reclamant l’execució de diverses actuacions al centre, la Conselleria d’Educació ha iniciat el procés per a licitar unes obres que comprendran la renovació de la xarxa elèctrica, la retirada d’una coberta d’amiant i la instal·lació d’un ascensor, actuacions que s’executaran en vàries fases repartides durant l’any acadèmic.

Coincidint amb l’obertura del curs escolar 2016/2017, l’alcalde avançava l’execució d’estes millores “llargament reclamades per la comunitat educativa d’un centre que enguany celebra el seu 40 aniversari”, apuntava el primer edil. Cal recordar que el passat mes de febrer, el Director Territorial d’Educació, Santiago Estañan, realitzava una visita al centre junt al regidor de Territori, Jaime Peris, i el d’Educació, Óscar Borrell, així com diversos tècnics. En esta jornada es va poder constatar la necessitat d’estes actuacions, i des d’aleshores la Direcció Territorial ha estat treballant amb el Govern d’Ontinyent per a la consecució d’estes obres.

Jaime Peris explicava que des de la regidoria de Territori “hem estat treballant per posar a punt els centres de la ciutat amb totes aquelles xicotetes intervencions que sempre són necessàries”. Així, l’Ajuntament s’ha fet càrrec de les obres d’adaptació de les noves aules per a alumnes de 2 anys a la ciutat, que han inclòs en el col·legi Vicente Gironés la creació d’una nova porta d’accés a les aules, una tanca de separació dels patis, la rebaixa de voreres de formigó i l’adaptació d’un lavabo adaptat a persones amb mobilitat reduïda. En altres centres com el col·legi Martínez Valls, també s’han fet obres com la nova rampa d’accés al pati de preescolar, l’adaptació d’una porta d’accés o reparacions a la cuina o al sostre.

Peris explicava que “estes obres menors mostren la voluntat del Govern d’Ontinyent per estar al costat de l’educació, però fer obres de major calat és competència exclusiva de la Conselleria, i per això és una molt bona notícia que es posen en marxa el procés per executar estes importants obres al Vicente Gironés”, manifestava.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “són intervencions molt necessàries pel potencial tòxic de l’amiant, per l’estat obsolet del sistema elèctric del centre i per la mancança d’un ascensor per pujar a la primera planta. Tot i que la competència en infraestructures educatives és de la Generalitat, des de l’Ajuntament coneguem de ben a prop les necessitats dels centres i anem a fer sempre tot allò que estiga a la nostra mà per tenir els col·legis en les millors condicions possibles”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El televisiu psicòleg-forense Javier Urra visitarà Ontinyent per parlar de les addiccions al joc

La xerrada inclosa dintre de l’Escola de Famílies serà el proper 11 de desembre a la Sala Gomis a partir de les 19:00h