728×90 caixa onti
Home > General > 22 activitats culturals a l’aire lliure en juliol amb “Cultura de Barri”

22 activitats culturals a l’aire lliure en juliol amb “Cultura de Barri”

La ciutat d’Ontinyent acollirà fins a 22 activitats culturals a l’aire lliure en juliol dins la programació de  “Cultura de Barri”, la proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per a portar la cultura als carrers de tots els barris amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals. La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandía, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentaven hui esta intensa programació acompanyat per representants d’algunes d’estes entitats, Sergio Pomar, de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, que aporta els 5 concerts del seu “Estiu Musical” a la programació, i Pepe Ferre en representació de l’Associació Veïnal de Sant Josep, entitat que organitzarà un any més les sessions de “Cinema a la Fresca” al pati del col·legi Vicent Gironés.

Gandia i Borrell coincidien en destacar l’aposta de l’Ajuntament i les associacions locals “per ser una volta més pol d’atracció cultural per veïns i visitants”. Sayo Gandia explicava que “al llarg de l’any l’Ajuntament organitza activitats culturals als barris, com Ontinyent Il·lusiona o el Festival de Circ i Teatre, però Cultura de Barri té un plantejament diferent perquè són les pròpies associacions les protagonistes, al marc d’un únic programa que ens permet coordinar l’oferta cultural per a que totes i tots puguen assistir a les múltiples activitats que s’organitzen a tots els barris”.

Àlex Borrell destacava la varietat d’una programació “que acostarà la cultura de manera accessible i gratuïta a tothom, amb novetats com el festival de rap del que donarem detalls pròximament”, avançava. Borrell tenia paraules d’agraïment per a les associacions, “que, comptant amb el suport de l’Ajuntament a través de les subvencions que se’ls atorguen, fan un gran treball organitzant activitats diverses i atractives”.

Un dels plats forts seran les 5 actuacions de l’Estiu Musical que organtiza l’Agrupació Musical d’Ontinyent amb el patrocini de l’Ajuntament. Sergio Pomar explicava que aquest cicle de concerts inclourà un concert d’acordions a la Plaça de la Coronació el dia 6 a les 23:00h; un concert de bandes seniors amb l’Agrupació Musical Ontinyent i la de Sedaví el dia 7 a les 20:00 al Parc Pere IV; altre de la Intokables Big Band el dia 13 a la Plaça de la Concepció a les 23:00; un de la Banda Jove de l’Agrupació amb Dani Miquel al Parc Vicent Andrés Estellés el dia 20 a les 20:00; i un concert de la Banda de l’Agrupació amb ballarines de Masters el dia 27 a les 23:30 a la Plaça Major.

Des de l’Associació Veïnal de Sant Josep, Pepe Ferre explicava que es reprendrà la programació de “Cinema a la Fresca” amb projeccions d’animació, aventures i una en valencià al pati del col·legi Vicent Gironés, sempre a les 22:00h. En concret, el dia 5 es projectarà Tadeo Jones II; el dia 12 “Wonder”; el dia 19 “Estiu 1993”; i el dia 26 “Thi Mai, Rumbo a Vietnam”.

També tenen un important pes a la programació les actuacions i activitats impulsades per Ad Libitum. Una d’elles serà el X festival “Ontijazz” a la Plaça de la Concepció amb concerts els dies 19 (Miquel Asensio Quartet a les 23:00h) i 26 (4 Snack Time” a les 22:00); però també els concerts de les Colònies Musicals: el dia 19 amb el solista internacional Rubén Simeó (Plaça de Sant Domingo, 20:30), el 26 amb l’Orquestra de Cordes (Plaça de Festers, 20:30); el 27 amb dues actuacions, a les 20:30 amb una audició de Suzuki de violí i piano al Palau de la Vila, i a les 22:30 amb els alumnes i professors de les colònies al Teatre Echegaray, que també participaran el 28 del concert de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent que tindrà lloc a les 20:30 al Teatre Echegaray.

La programació es completa amb el concert del grup “El Raval” a la Casa de Cultura de Sant Rafel (dia 1 a les 12:00); el I Festival de Rap “Festocho” amb Petaca Records al Parc Ausias March (dia 14 a les 20:00); i les diverses projeccions de documentals comentats que baix el nom de “Cultura a la Fresca” organitza l’Associació Veïnal del Poble Nou diversos dies, sempre a les 22:00h: “Tigernuts” amb la col·laboració d’Antxon i Llanos a la Placeta dels Capellans (dia 3); “El último abrazo” amb la col·laboració de Sergi Pitarx a l’aparcament de l’antic Cine Pere (dia 10); “Espais de pau en temps de guerra” amb Joan Torró a la Placeta de Sant Carles (dia 17) i Curtmetratges d’animació infantil de la filmoteca valenciana a la Placeta del Mercat (dia 24).

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

“Descobrint l’illa del tresor” reprèn el cicle de teatre familiar a Ontinyent

Diumenge 20 de gener, a partir de les 18:00h, la Sala Gomis acollirà aquesta producció amb entrades a preus populars