amic ficcions
Home > General > 14.000 persones a la XXV Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida a Ontinyent

14.000 persones a la XXV Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida a Ontinyent

L’alcalde posa la recuperació del requisit lingüístic a l’Ajuntament com a exemple de defensa de la llengua

El regidor d’Educació destaca la idoneïtat de l’escenari del Parc Ausiàs March com a escenari de l’esdeveniment

Al voltant de 14.000 persones participaren aquest dissabte a Ontinyent a la XXV Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida, la primera de les 15 que tindran lloc les properes setmanes per tot el territori, i que concentrava 120 tallers i nombroses activitats al Parc Ausiàs March de la localitat.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha valorat molt positivament la resposta ciutadana a la Trobada, quasi 5 vegades superior a les 3.000 persones que acudiren a la primera trobada fa ara 25 anys. El primer edil expressava el total suport del Govern d’Ontinyent al lema d’enguany de la Trobada, “Sí al Valencià, no a les retallades!”, una reivindicació que es fa “en un moment important, al qual es fica en dubte la tasca dels docents, als quals crec que sols hem de tenir paraules d’agraïment”, manifestava.

Front als atacs del Consell, la bona acollida a la Trobada a Ontinyent “mostra l’estima i el compromís de la ciutat amb la llengua”, afegia l’alcalde, una estima que també ha demostrat el Govern d’Ontinyent amb la recuperació del requisit lingüístic per a l’accés a la funció pública a Ontinyent: “una mesura que era imprescindible per dignificar el valencià, que no pot quedar reduït a un mèrit per accedir a l’administració. Els ciutadans i ciutadanes tenen el dret a relacionar-se amb l’administració en qualsevol de les dues llengües oficials, i l’administració té l’obligació d’atendre’ls en qualsevol de les dues llengües oficials”, destacava.

El regidor d’Educació, Pepe Pla, valorava també com a “absolut èxit” la Trobada, agraint “les nombroses felicitacions que hem rebut per part dels visitants pel que fa a l’organització i la tria del lloc”, apuntava. Tal com assenyala Pepe Pla, “la gent s’ha mostrat molt còmoda per l’amplitud de l’espai al Parc Ausiàs March, que s’ha mostrat com un lloc idoni per fer conviure en harmonia l’activitat diària del poble amb una gran festa d’aquestes característiques i tot el que ha comportat quant a activitats, concerts de música, etc.”, explicava el regidor.

Tant l’alcalde com el regidor han tingut paraules d’agraïment i felicitació “a totes aquelles persones que han fet possible que la XXV Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida haja estat l’èxit que tots desitjavem i esperàvem”. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Un Pla de Xoc que permetrà reduir a un mes les valoracions de la Dependència en 2020

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un Pla de Xoc que permetrà reduir a un …