728×90 caixa onti estiu
Home > Esports > Ontinyent crea un Consell Municipal d’Esports per a informar i assessorar més de 50 col·lectius

Ontinyent crea un Consell Municipal d’Esports per a informar i assessorar més de 50 col·lectius

El nou òrgan participarà a l’elaboració de la programació esportiva i assessorarà en la fixació de prioritats pressupostàries

Pepe Pla destaca el treball realitzat per consensuar els estatuts del Consell amb totes les entitats esportives locals

Ontinyent compta ja amb un Consell Municipal d’Esports, un nou òrgan consultiu i d’assessorament que naix amb la vocació de fomentar l’esport a la ciutat. La darrera sessió del Plenari Municipal aprovava per unanimitat de tots els grups la creació d’aquest Consell i dels seus estatuts, que una volta finalitze el termini de presentació d’al·legacions permetran posar en marxa aquest nou òrgan.

El Regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, destacava que el Consell Municipal d’Esports “era un òrgan que feia falta, i que moltes associacions ens reclamaven”, posant de relleu que dur al plenari la seua creació i comptar amb el recolzament de tots els grups “és un fet pel qual hem estat treballant intensament a la regidoria des que vam arribar al Govern”, reunint-se amb les diferents entitats esportives i elaborant amb elles uns estatuts “que pensem que són els millors possibles”, destacava.

 

Segons s’estableix als estatuts, entre les funcions del Consell està participar en l’elaboració de la programació esportiva del municipi; actuar com a òrgan d’informació i consulta per al foment de l’esport; assessorar la política esportiva de l’Ajuntament i a la fixació de prioritats pressupostàries; proposar iniciatives; impulsar i recolzar relacions amb organismes esportius;  promoure i difondre les campanyes o les activitats, i donar suport a les associacions i entitats esportives locals. Altres funcions contemplades seran el foment dels esports autòctons, o la col·laboració en la Gala de l’Esport i esdeveniments com les 24 hores, entre d’altres.

El Consell Municipal d’Esports estarà presidit per l’alcalde d’Ontinyent, amb el regidor d’esports com a Vicepresident, actuant com a Secretari el tècnic municipal d’Esports i comptant com a vocals amb un representant designat per Consell Escolar Municipal, un representant de cada entitat o associació local que vullga formar part i complisca amb els requisits –que s’estima que seran al voltant de 50- , i un màxim de dues persones designades per la Regidoria d’Esports. A més a més, amb caràcter puntual, el Ple del Consell podrà convidar a participar a qualsevol persona que poguera assessorar al Consell en temes de caràcter esportiu, que ho farà amb veu però sense vot.

En paraules del Regidor d’Esports, “des del Govern d’Ontinyent tenim molt present que l’esport és un element molt important per la millora de la qualitat de vida de les persones, repercuteix molt positivament a la salut dels individus i de la societat, i per això haver fet un pas avant com aquest per estimular l’activitat esportiva a la ciutat és sense dubte un motiu d’enhorabona”, concloïa Pepe Pla. Les primeres tasques que durà a terme el nou Consell seran, en el mes de juliol, els preparatius per a la gala de l’esport i les 24 hores esportives.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Héctor Tolsà guanya el cross de Vila-Real

El passat diumenge 1 de desembre es va disputar a Vila-real el Cross Mare de …