matricula iespouclar 728x90px
Home > Esports > El 8é Campionat de karate ompli el pavelló de Bocairent amb 120 participants

El 8é Campionat de karate ompli el pavelló de Bocairent amb 120 participants

El torneig dedicat a les modalitats de kata i de kumite compta amb clubs valencians, catalans i andalusos

Un total de quinze clubs procedents de Sevilla, Màlaga, Barcelona, València, Alacant, Alcoi, Muro d’Alcoi, Castelló de Rugat i Bocairent van prendre part aquest diumenge passat, 5 de març, al 8é Campionat de karate en les modalitats de kata i de kumite en categories des d’infantil fins juvenils. Així, el nombre de competidors va ascendir a 120 d’entre 7 i 17 anys distribuïts segons l’edat, el color del cinturó i el pes.

El certamen va estar organitzat pel club local i va comptar amb el patrocini de la Regidoria d’Esports en un pavelló municipal que va viure una animada jornada gràcies a la presència d’un nombrós públic. Entre els participants de Bocairent, Rafael Asensio i Gaizka Blasco van aconseguir una segona posició en les seues categories (cadet masculí de 14-15 anys amb més de 70 kg i juvenil masculí de 16-17 anys de 65 a 70 kg, respectivament) de kumite, modalitat en la qual Amaya Amezcúa va obtenir un tercer lloc en aleví femení de 8 i 9 anys.

Modalitats

El kumite consisteix en un combat entre dos participants que lluiten per marcar més punts que l’adversari. Per a obtenir el punt cal que la tècnica de puny o de cama contacte amb el cos de l’oponent amb la recollida i el control de la tècnica executada. En totes les categories que van dels 7 als 13 anys, els karatekes compten amb proteccions de casc, guantellet, canyellera i peto mentre que en les modalitats juvenil i cadet, aquest darrer element no es porta i provoca que el contacte siga major.

La modalitat de kata consisteix en l’execució per part d’un competidor d’una sèrie de desplaçaments on combina en cada pas tècniques de bloqueig i de contraatac tant de puny como de cama. Totes aquestes kates tenen un nom on tots els moviments estan estandarditzats dins de cada estil de karate, en aquest cas, el ‘kyokushinkai’. La puntuació atorgada al participant inclou l’execució, la força, la mirada, l’equilibri, la respiració i la vivència de la pràctica.

Font: Ajuntament de Bocairent

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

500 escolars participen a Ontinyent en la cloenda dels Jocs Esportius

Al voltant de 500 escolars d’Ontinyent i l’Olleria participaven el passat dissabte en el Poliesportiu …

Un comentari

  1. Referències Bitacoras.com