matricula iespouclar 728x90px
Home > Educació > La UPCCA tanca el curs escolar amb 42 xarrades per a quasi 1.000 alumnes de primària

La UPCCA tanca el curs escolar amb 42 xarrades per a quasi 1.000 alumnes de primària

Acaba el curs escolar i amb ell, part de la tasca de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) que enguanya ha arribat a 990 alumnes de 30 col·legis de primària amb 42 xarrades on se’ls advertix dels riscos del tabac, l’alcohol o les pantalles, un concepte que inclou mòbil, xarxes socials, videojocs o apostes. Una addicció que no existia sis o set anys enrere i que afecta al rendiment escolar o l’abandonament d’activitats complementàries. Per això, els tècnics de l’UPCCA demanen els pares que es consciencien sobre el tema i es fixen en el temps que dediquen els fills o el grau de nerviosisme i ira que els provoca no poder-les utilizar. Alhora, l’UPCCA aconsella que es marquen una pautes d’ús dels dispositius així com espais físics i temporals sense pantalles. «El problema ve quan els pares són els primers que passen el dia apegats a la pantalla, sense un bon exemple és difícil evitar-ho en els fills» advertix Alfons Soler, tècnic de l’UPCCA.

La UPCCA ha donat també a conéixer el guanyador del concurs de cartells de prevenció d’enguany que, des de l’any passat, es dedica a l’alcohol, Es tracta d’Alonso de Pablo Valero del col·legi Covalta d’Albaida i el seu dibuix s’utilitzarà en la campanya de prevenció d’alcohol que es durà a terme al voltant del 15 de novembre amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol, una substància que continua sent perillosament tolerada per la societat, sobretot quan es tracta de festes populars o dates assenyalades. Per això, des de l’UPCCA recorden que és igual de nociva i addictiva en qualsevol època de l’any.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Més de 700 voluntaris i voluntàries de Creu Roja es donen cita demà a Ontinyent

Ontinyent acollirà la celebració provincial del Dia Mundial de la Creu Roja i de la …