728×90 caixa onti estiu
Home > Destacat > Una exposició repassa a Ontinyent els principals treballs de l’arqueologia valenciana a les últimes dècades

Una exposició repassa a Ontinyent els principals treballs de l’arqueologia valenciana a les últimes dècades

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i La Vall d’Albaida (MAOVA) acull des de hui una exposició que repassa els principals treballs de l’arqueologia valenciana a les últimes dècades. “Visions del passat pensant en el futur” és el títol d’una mostra organitzada per la Fundació Campus Ontinyent i el Vicerectorat de Participació Territorial, a la qual es donen detalls sobre 22 actuacions del Departament d’Arqueologia de la UV i s’aborden algunes de les principals preguntes que es fan els arqueòlegs actualment.

DSCF19441L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que inaugurava l’exposició juntament al Vicerrector de Participació Territorial, Jorge Hermosilla, i la Directora del Máster Universitari en Arqueologia de la Facultat de Geografia i Història, Elena Grau, es mostrava “orgullós de que la ciutat tinga un campus que a més d’estat creixent en titulacions, puga aportar valor afegit a la ciutat en forma d’activitats complementàries com les que impulsem des de la Fundació Campus Ontinyent, dins les quals hi ha exposicions com aquesta, que posa a l’abast de la població coneixements que no es podrien mostrar sense la Universitat”.

L’arqueologia marina al mediterrani, el campament neandertal de l’abric de la Quebrada a Xelva, la Mola d’Agres o l’arqueologia iberoromana d’Arse-Saguntum són alguns dels treballs que s’expliquen a estos panells, als quals també es parla d’altres estudis de detall sobre aspectes com els pigments en l’art prehistòric, els intercanvis o el menjar a la prehistòria. Elena Grau destacava que l’exposició “es una forma de que, ara que l’administració no inverteix en excavacions, mostrar que hi ha coses que seguim fent i que son importants per conèixer millor el nostre patrimoni, perquè ens ajudarà a salvaguardar-lo i fer-lo respectar”.

El Vicerrector de Participació Territorial, per la seua banda, posava de relleu la importància d’actuacions com aquesta “per acostar a la societat la tasca que fa la Universitat de València, i que la ciutadania conega treballs com aquestos que són molt interessants per als valencians”. Jorge Hermosilla destacava “el creixement any rere any” del Campus d’Ontinyent i agraïa “el recolzament costant que està tenint la Universitat de València per part de l’Ajuntament d’Ontinyent”. “Visions del passat pensant en el futur” es pot visitar al MAOVA fins al 1 de febrer de dimarts a dissabte de 18:00 a 21:00 hores.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Fundació Universitària Campus Ontinyent augmenta el seu pressupost un 35% en 2020

Ajuntament i Caixa Ontinyent incrementen les aportacions per fer possible l’execució del conveni amb la Universitat de València per la implantació de la titulació d’Infermeria