ua 2018
Home > Educació > Tres estudiants de l’IES L’Estació obtenen el quart premi a Alcoi en el Concurs AppInventor

Tres estudiants de l’IES L’Estació obtenen el quart premi a Alcoi en el Concurs AppInventor

L’alumnat de l’IES L’Estació ha tornat a destacar per la seua prestància i creativitat aquest mes de febrer durant l’entrega dels guardons corresponents a la sisena edició del Concurs de Programació AppInventor, que tingué lloc al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València dins de la seua programació habitual de la Setmana de la Ciència.

El projecte recompensat amb el quart premi, un joc anomenat RandomRun, ha estat dissenyat per una tríada de joves d’aquest centre de secundària d’Ontinyent que ja se situaren l’any passat entre els tres primers en aquest concurs de noves aplicacions informàtiques. Tutoritzats per la professora Maria José Micó, enguany han creat un nou passatemps dinàmic amb un total de cinc pantalles. “Es tracta d’un joc infinit l’objectiu del qual és esquivar obstacles i aconseguir la màxima puntuació”, explica un dels autors, l’alforiner Jordi Francés. “Amb els punts adquirits podem desbloquejar nous personatges per continuar jugant i intentar així batre el rècord actual dels altres jugadors”, afegeix amb el somriure de qui ha gaudit elaborant l’aplicació.
Aquesta sisena edició, organitzada pel Grau d’Enginyeria Informàtica del Campus d’Alcoi, ha comptat amb la participació de 14 centres educatius diferents i de 128 alumes de primer i segon de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Superior de la família professional d’Informàtica i Comunicacions, els quals han presentat un total de 65 projectes que, segons els promotors, s’han caracteritzat per la seua excel·lència.

L’IES L’Estació també concorria enguany amb altres dos aplicacions creades per Àlex Celada i Iker Niebla, de 2n de Batxillerat Humanístic, i per Víctor Blanco i Carlos Tortosa, de la modalitat de Ciències i Tecnologia. Els set alumnes han valorat positivament aquesta experiència que els ha permés no sols apreciar l’envergadura de la resta de projectes desenvolupats pels altres instituts, sinó també treballar en equip i exposar una idea davant de gent completament desconeguda.

En les últimes edicions d’AppInventor, els alumnes de l’IES L’Estació ja havien rebut diversos reconeixements per la seua inventiva en el disseny d’aplicacions per a mòbils. De fet, el 2012 Vicent Párraga i David Jaén quedaren en tercera posició, la mateixa que van obtindre Ignacio Campos, Adrián Flores i Daniel Martínez un any després.
A aquests èxits sumem ara un gens menyspreable quart premi.

Font: IES l’Estació

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’IES L’Estació impulsa un intercanvi d’alumnes entre Ontinyent i Bocairent

Els estudiants de 1r d'FP Bàsica dels dos instituts conviuen durant dos dies i es converteixen en els representants de les seues respectives localitats