29/03/2024 - 16:36
Més

    Tres alumnes de l’IES L’Estació figuren entre els millors expedients d’ESO del curs 2016/2017

    Altres notícies

    L’IES L’Estació està d’enhorabona. Jesús Ribera Úbeda, un jove de setze anys de Fontanars dels Alforins amb un brillant expedient escolar, acaba de ser distingit amb el Premi Extraordinari al Rendiment Acadèmic de Secundària, un guardó concedit anualment per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport a l’alumnat de la nostra regió que ha obtingut una nota mitjana de 10 en el darrer curs de l’ESO. Amb aquest reconeixement, la Generalitat premia i valora l’esforç dels estudiants de Secundària dels centres públics, privats i concertats que van finalitzar etapa educativa amb un expedient admirable.

    Jesús, qui va obtindre el curs passat la màxima qualificació en totes les assignatures de 4t d’ESO, rebrà molt prompte de l’Administració educativa un diploma que acredite i recompense l’ingent sacrifici que ha demostrat aquests últims quatre anys. “Com a alumne de Fontanars”, ens comenta, “el meu pas per l’IES L’Estació ha suposat alçar-se ben prompte per agafar l’autobús de bon matí i baixar a l’institut, eixe edifici gran i vetust on he tingut el privilegi de créixer com a persona fent noves amistats i aprenent no sols les lliçons de classe, sinó també algunes de la vida”.

    Aquest jove servicial, treballador i alegre, aficionat a la lectura i l’esport, considera que la família, les tradicions i els amics de sempre han exercit un paper molt important en el seu desenvolupament moral. De fet, no sols comparteix grats moments amb els seus incondicionals, sinó que, com a bon fester, també reserva l’energia necessària per gaudir de les festes de Moros i Cristians de Fontanars.

    Tampoc podria prescindir del teatre, un art al qual s’aficionà ara fa quasi dos anys quan el desaparegut Rafael López, professor de Cultura Clàssica de l’IES L’Estació, fundà a l’institut el grup teatral Kukopolitai, companyia formada per joves alumnes del centre que interpretaren a la Sala Gomis la sàtira Las aves, del comediògraf grec Aristòfanes. “L’aplaudiment del públic en finalitzar aquesta empresa que suposà tant d’esforç i sacrifici fou una de les millors experiències que vaig viure”, recorda Jesús.
    En el Batxillerat Científic és on ha coincidit enguany amb Helena Falcó i Carlos Aliaga, dos ontinyentins que s’han quedat a les portes d’obtindre el reconeixement de Conselleria, que només l’atorga als alumnes que han alcançat el deu. Helena Falcó i Gandia, amb una mitjana de 9,82 en el seu expedient de Secundària, té clar que vol cursar estudis universitaris, però encara no s’ha decantat per cap grau. En canvi, Carlos Aliaga Torró, amb una puntuació de 9,64, optarà, presumiblement, per l’Enginyeria Informàtica.

    Jesús, Helena i Carlos: una tríada de ments prodigioses a qui els espera l’èxit en aquesta vida.

    Font: IES L’Estació d’Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -