728×90 caixa onti
Home > Educació > Ontinyent celebra el Dia de la Ciutat Educadora amb vint activitats

Ontinyent celebra el Dia de la Ciutat Educadora amb vint activitats

Ontinyent celebrarà amb una setmana d’activitats el II Dia Internacional de la Ciutat Educadora que té lloc el pròxim 30 de novembre. En concret, del 22 al 30, l’Ajuntament, en col·laboració amb diverses entitats educadores, organitzarà més d’una vintena d’activitats entre les quals s’inclou la Universitat d’Hivern del Campus d’Ontinyent, conferències, contacontes, exposicions, presentació de llibres o tallers, entre altres.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha presentat hui aquesta iniciativa impulsada per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores acompanyat per la tècnica d’Educació, Emilia Tortosa. Borrell explicava que darrere de les activitats organitzades es troba el Consell Educatiu de Ciutat i recordava que “aquesta és la pedra angular per a donar-li visió i qualitat a la ciutat educadora a totes les associacions que formen part d’aquest Consell”. El regidor també destacava que en la programació ha col·laborat un grapat d’entitats educadores, associacions o clubs esportius fent d’aquesta setmana un reflex de “tot el bagatge i treball educatiu a Ontinyent”.

Per la seua banda, Tortosa anunciava la posada en marxa d’una página web (http://ciutateducadora.ajuntament-ontinyent.es) que englobarà totes les accions que es realitzen en Ontinyent dins del marc de l’educació, ja que com Tortosa incidia “la ciutat no només celebrà activitats al marc de l’educació aquesta setmana sinó que ho fa durant tot l’any”.

D’aquesta manera, demà dia 22, la setmana començarà amb la inauguració de la 7a edició de la Universitat d’Hivern amb la conferència “La innovació i el creixement de les empreses valencianes”, a l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent a les 11:00 hores. Les activitats continuaran el dijous, també dins de la Universitat d’Hivern, amb els seminaris “Emprenem en l’esport. Experiències d’èxit” (10:00h) i “Ens ajudes a imaginar l’educació infantil del segle XXI” (11:30h); també el dijous tindrà lloc l’obra “El niño que salió de un agujero negro”, en el Teatre Echegaray (11:00h), de la mà d’ADIEM, i en la Sala Gomis la inauguració d’una exposició sobre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora (12:00h) i un seminari d’Emprendiment organitzat per la regidoria de Política Econòmica. Divendres, l’alumnat de 4t dels Grau de Magisteri Infantil durà a terme una activitat d’Aprenentatge i Servei amb els i les escolars d’Infantil del CEIP Lluís Vives.

A més, dins d’aquesta programació s’ha inclòs les activitats organitzades per la regidoria de Dona i Igualtat al marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere: el divendres de 9:00 a 12:00 hores el Centre Cultural Caixa Ontinyent acollirà la Jornada Sendes de Supervivència; el dissabte a les 10:00 hores en el Poliesportiu es farà un curs de defensa personal, i a les 23:00 hores la Sala Gomis acollirà l’espectacle “Abandónate Mucho”.

Dilluns 27, continuaran les activitats amb el taller “Plantar Julivert” que estarà adreçat a l’alumnat d’Infantil de tots els centres de la ciutat i que tindrà lloc en la Sala Gomis (9:30h). Per altra banda, també el dilluns, l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent serà l’escenari de dues presentacions de llibres: “Des del sud valencià” de Tudi Torró Ferrero (17:30h) i “De la sexualitat a les sexualitats” de Vicent Bataller (19:00h). El dia 28 se celebraran quatre activitats: el seminari “Ètica en els negocis i les organitzacions” al Campus (12:00h); un contacontes en anglés per a xiquets i xiquetes de 5 anys en la Sala Gomis (16:00h); i també en aquesta sala hi haurà el taller “Assetjament? Eduquem per a conviure” (18:00h) i la xerrada del Club de Bàsquet Martínez Valls “Projecte de Valors del Club” (19:00h).

Dimecres 29 tindrà lloc en la Sala Gomis, “Joc, infància i educació” (19:00h) xerrada a càrrec del professor Andrés Payà Rico i inclosa en l’Escola de Pares i Mares, on s’abordarà un assumpte d’importància com els joguets i els seus usos pedagògics. El mateix dia, a les 20:00h, tindrà lloc en la UNED la xerrada “Llei de Tràfic vigent i valoració dels danys causats a les persones en els accidents de circulació”. Finalment, el dia 30, s’estrenarà en la Sala Gomis (18:00h) el documental “De nosaltres colors” de Produccions del Bressol; a continuació (19:30h), el Palau de la Vila acollirà la lectura del manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

A més, en l’acte s’ha presentat també el “metrominut”, un mapa que indica les distàncies i el temps caminant per la ciutat i que s’ha repartit entre l’alumnat d’Ontinyent per a promoure el desplaçament per la ciutat a peu. Tant el regidor com la tècnica felicitaven per la seua tasca a la pedagoga Maria Gandia, que ha treballat en l’organització de les activitats, i Cristina Durà, dissenyadora del “metrominut”, les dues treballadores de l’Ajuntament a través del programa EMCUJU.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

També pot interessar-te

“Finança’t per als més menuts”, al Campus d’Ontinyent

El programa d’educació financera “Finança’t” desenvolupa un projecte amb els alumnes de 4t de magisteri per a acostar coneixements als més menuts